sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Lehtien sivuilla

Posti yllätti toissaviikolla tuomalla lehden, jonka kannessa komeili tuttu keittiöpuutarha. Hetki meni tajutessa, että se olikin oma potager, joka Kotipuutarha-lehden kannessa komeili. Miten hauska yllätys! 


Moni lukijoista tietääkin, että olen jo vuosia kirjoittanut juttuja ja pitänyt palstaa Kotipuutarhassa. Se on vähän kuin sellainen kotilehti minulle. On ollut mahtavaa päästä samoille sivuille huipputekijöiden kanssa. Juttujen taso ja vinkit ovat korkealaatuisia. Jokainen kirjoittajista on puutarhavelho myös siviilissä.


Keittiöpuutarhani on kuvannut puutarhakuvaaja Teija Tuisku. Kesäkiirellä potager kuvattiin aikaisin aamulla, minkä jälkeen säntäsimme jo seuraavalle juttukeikalle. Kaikki tapahtui niin kiireellä, että kuukausien saatossa juttu unohtui melko nopeasti. Siksi juttu ja kuvat oli ihanaa - ja hieman yllättävää -nähdä juuri nyt, kun uusi kasvukausi on taas aloitettu. 


Posti toi samalla viikolla myös Kotiblogit - lehden, josta löytyy myös juttu meiltä. Lehdessä blogi komeilee vielä 100% outdoor - nimellä. Juttu meni painoon, ennen kuin päätin, että miksi ihmeessä en voisi blogata myös omalla nimelläni. Taipuuhan se myös suuhun himpun paremmin.

 
Selasin ja lukaisin jutut rauhassa vasta aamiaisella läpi. On mukava saada perspektiiviä miltä tuntuu olla lehden sivuilla. Minä kun yleensä olen se kynäniekka, joka ne jutut kirjoittaa muiden pihoista.


Jos sinulla on piha tai hieno keittiöpuutarha, josta voisi tehdä jutun, niin laita minulle viestiä. Ehkä ensi kesänä olen kirjoittamassa sinun pihastai. 

Reipasta sunnuntaita!

SHARE:

25 kommenttia

 1. Musta on ihanaa bongata näitä tuttujen pihja lehdistä. Silloin tietää, että jutut ovat aitoja ja kyseessä on ihan oikea piha mitä ei ole stailattu juttua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mustakin. On jännä nähdä tuttu piha eri kuvaajan kuvaamana.

   Poista
 2. Tuo potager-juttu on innostava ja kuvat monipuolisia. Kaikki näyttää niin kätevältä ja huolellisesti tehdyltä. Takana on tietysti osaava suunittelu! Onnittelut hyvästä jutusta alan lehdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teijan kuvat on aina tosi hienoja! Oli ihanaa saada ammattikuvaaja omaankin pihaan :)

   Poista
 3. Lovely to visit your blog! Beautiful pictures too...
  Have a nice sunday!
  Titti

  VastaaPoista
 4. Lehti minulla on, mutta en ole tenttikiireissä ehtinyt sitä lukemaan. Täytyykin kaivaa se heti esille...

  VastaaPoista
 5. Hyötytarhasi oli kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Aina ilahduttavaa kuulla mestarin suusta :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Voi kun ehtisikin joskus. Mä istuin nuorena tuntitolkulla kirjastossa lehtiä lukemassa :D

   Poista
  2. Sama :D Nykyisin käyn kerran pari kuussa. Viimeksi lainasin kymmenkunta puutarhakirjaa :D

   Poista
 7. Kotipuutarha on puutarhalehdistä mun lemppari!

  VastaaPoista
 8. Pitääpä hankkia lehti käsiin =) Hyvät puutarhalehdet ja -kirjat ovat kyllä talvikauden pelastus. Vaikka netistä löytyy paljon tietoa ja ihania kuvia, ihan oikeiden sivujen selailu on eri tavalla innostavaa, nautinnollista ja samalla rauhoittavaa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon samaa mieltä. Mä myös tykkään paperin tuoksusta, ja en osaisi kuvitella elämää ilman kirjahyllyä ja vinoa pinoa puutarhakirjoja. Mä myös luotan enemmän painettuihin lähteisiin, vaikka netistä löytyy nykyään hyvin paikkansa pitävää tietoa. Ihanaa viikonalkua Aliina :)

   Poista
 9. Hienot jutut kauniista puutarhasta. Heh, he. Viime kesänä Teija tuumasi meidän pihalla, että tuon meidän hyötytarhan voi ohittaa jutun kohdalla ;O) Miksiköhän??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että siksi koska teidän pihassa on mennen tullen ison pihajutun verran tavaraa. Oikeasti. Teillä on hieno hyötytarha Satu! :)

   Poista
 10. Toisen ottamat kuvat omasta pihasta ovat aina ilo uuden näkökulman vuoksi, ja jos kuvaajana on vielä ammattilainen, ne saavat suorastaan itsensä ylpeäksi. Ammattilainen saa aikaiseksi niin paljon taidollaan! Ja nyt en puhu pelkästään kuvaajista vaan myös teistä muista puutarha-ammattilaisista. Hyötytarhajuttu oli ihastuttava!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanat ja inspiroivat jutut kummassakin lehdessä! <3
  Muille voin sanoa, että Kati on taitava nappaamaan juttuihinsa juuri puutarhanomistajan ajatukset ja saamaan jutun näyttämään juuri omalta. Eli rohkeasti vaan avaamaan oma puutarhansa lehtijutulle. Täällä puhuu kokemuksen syvä rintaääni.

  VastaaPoista
 12. Se onkin jännää, miten tässä vuosien kuluessa on kotimaiset puutarhat ja niiden tarhurit tulleet niin tutuiksi, että lähes jokaisesta lehdestä löytää ainakin yhden "tutun" puutarhan! Blogien ja somen kautta tulee seurattua todella monien tarhureiden puuhia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Blogien kautta pihoja myös löytyy helpommin. Onhan hassua jatkuvasti bongata jonkun tutun piha. On ollut myös ihana käydä niissä itse juttukeikoilla.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig