keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Ruuhkaa

Kylvökset ovat vasta itäneet koulintavaiheeseen, ja jo nyt pohdin mihin ne kaikki koulitut aion laittaa. Joka vuosi se jotenkin ratkeaa. Paras ratkaisu on ostaa uusi pöytä tai taimihylly niiden kaikkien vanhojen kaveriksi. Joka vuosi se helpottaa. Suljen mieleni siltä ajatukselta, että taimien lisäksi koti täyttyy myös pöydistä. 


Kirppikseltä löytyi mitä täydellisin pöytä, jota ilman ei voi elää. Hiontakierros ihanan kuluneen ja matan ilmeen saavuttamiseksi on jo työn alla autotallissa. Juuri sopivaan aikaan koulittuja taimia varten.


Osan taimista koulin maitotölkeistä leikattuihin purkkeihin ja isoimmat köynnökset suoraan lopulliseen isoon ruukkuunsa. Muutama tukikeppi varmistaa suunnan ylöspäin, ja kesäkuun alussa on muutakin ulosvietävää kuin itseensä sotkeentunut köynnösmytty. Valtavia köynnöksen roikaleita on mielestäni hankala siirtää tuossa vaiheessa enää ruukkuun. 


Lohdutan joka vuosi itsenäni parilla vanhalla kuvalla. Kun sisällä on ruuhkaa tässä vaiheessa vuotta....


... on sitä myös parvekkeella läpi kesän.

Aurinkoista keskiviikkoa!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Heh, samanlaisia ajatuksia täälläkin. Työpöytä on jo täytetty pikkuruukuilla joten varastosta pitää hakea kaamea hylly tuomaan lisätilaa. Onneksi tätä kaaosta kestää "enää" reilut pari kuukautta, kyllähän sen kestää! Kysyisin vielä neuvoa, kannattaako kelloköynnökset koulia suoraan omaan istutusruukkuun vai maitopurkkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin menin niillä kaameilla hyllyillä ekat vuodet :D :D Totesin, että ihan hyvin voi hankkia kauniita pöytiä kirpparihinnoin ja asiallisen näköiset tarjottimet. Koska sama lysti joka vuosi.

   Kelloköynnös on makuasia. Mulla se on melkein metrin mittainen kesään mennessä. Pääasia, että on kunnollinen tukikeppi. Musta kätevin on kylvää neljä tainta tosi isoon ruukkuun, missä ovat koko kesän. Tai sitten yksittäin maitopurkkeihin. Mutta ei missään nimessä useampaa samaan, jos niitä on tarkoitus laittaa jonnekin muualle. Niitä ei helpolla siirrä, kun ne menevät solmuun keskenään.

   Poista
 2. Tomaatit on täälläkin koulittu ja nyt jo ihmettelen, minne kohta kaikki taimet tungen. Kylvettävää tulee vielä ensi kuussakin. Ehkä muutan oman makkarin kokonaan taimihuoneeksi ja siirryn nukkumaan talon varjoisalla puolella sijaitsevaan vierashuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täälä. Osa on vielä kylvämättä kokonaan. Meillä on vierasmökki sekä keittiön, olkkarin ja työhuoneen edustat valjastettu kasvatukseen :D Ja makkarissa ei muuta kuin nukutaan niin siihen tosiaan kannattaa ottaa se varjoisin huone :D

   Poista
 3. Ruuhkaa näyttää olevan. Mutta kesällä sitten saa nauttia kauniista kukinnasta ja herkullisista hyötykasveista. - Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin ikkunalauta ja taimipöytä täyttyy hurjaa vauhtia taimipurkeista, mutta on tämä taimikasvatus silti niin mukavaa hommaa kevättä ja kesää odotellessa. :)

  VastaaPoista
 5. Samanlaisin aatoksin myös täällä - mihin mahdummekaan taiminemme, toivottavasti tulee pian lämmintä!

  VastaaPoista
 6. No mutta toihan on semmoinen positiivinen ihana ruuhka:)

  VastaaPoista
 7. kasveja ei ole koskaan liikaa:)

  VastaaPoista
 8. Juu sittenhän sitä ruuhkaa tulee kun alkaa koulinta :D. Minulla ei ole vielä kuin miniruuhka, mutta enpä ole vielä mitään koulinutkaan. Mielessä liikkui jo ajatus jostakin ripustettavasta hyllystä, joka sitten vaan niinku leijuu ilmassa ja siellä ne taimet sitten ovat kun pöytätila loppuu .

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig