torstai 31. elokuuta 2017

Ihanan kevyt kurkuma-chia-vanukas

Valmistin välipalaksi kurkumachiavanukkaan. Koostumus on niin tuhti, että tämä muistuttaa monella tapaa enemmän tuorepuuroa. Sokeriton ja gluteeniton herkku tekee olosta hyvän ja kylläisen hetkessä. Varsinkin, kun teet annoksesta kerralla reilun.


Yritän lisätä terveysvaikutuksiltaan hyviä kurkumaa ja inkivääriä päivittäiseen ruokavaliooni. Allergiaperheessä asia ei aina ole niin kovin mutkakon. Lasten mentyä kouluun, voin tehdä vain itselleni räätälöidyn lounaan. Vanukas on maustettu kurkuman lisäksi kanelilla ja hunajalla. Inkiväärin sain upotettua itse tehtyyn granolaan, mutta vanukkaan kanssa sopii minkälainen granola hyvänsä. Marjoina syön tällä hetkellä mitä pensaista löytyy. Tänään oli kypsänä herkkumarja karhunvatukka.


Chiavanukas
2 rkl chiasiemeniä 
2dl sokeroimatonta mantelimaitoa
2tl kurkumaa
1tl kanelia
hunajaa maun mukaan
1/3 isosta banaanista

granolaa
maustamatonta jogurttia 
marjoja

Laita purkkiin siemenet, kaneli, kurkuma ja mantelimaito. Laitan purkin kansi kiinni ja ravista kunnolla. Purkki saa olla yön yli jääkaapissa niin että siemenet turpoavat kunnolla.

Lisää vanukkaan päälle juoksevaa hunajaa, banaanin siivut, granolakerros ja luonnonjogurtti. Päälle hieman granolaa ja marjoja maun mukaan. Sitten vain suuta kohti. Nam!


Mikään ei tee olosta niin hyvää kuin sokeriton ja gluteeniton ruokavalio. Sen noudattiminen voi arjessa olla himpun vaikeaa, jos reseptit eivät ole hanskassa. En noudata ruokavaliota ollenkaan pilkulleen, mutta lasken asian niin, että jokainen syömättä jäänyt leipäpala on kotiin päin. Siksi kehittelen itselleni varastoon näitä herkkuja ja välipalaohjeita. 

Kokeilkaa ja kertokaa miten upposi :) 

Ihanaa torstaita!
SHARE:

6 kommenttia

  1. Chiansiemenet, inkivääri ja muut ovat tuttuja. Mutta kurkumaa en ole tainnut käyttää vielä koskaan, enkä missään. Täytyykin kokeilla!
    Näyttää kyllä niin herkulliselta, eikä yhtään miltään terveysruualta. Ja nää kuvat on todella kauniit! Rakastan just noita sävyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta kurkuma on tosi miedon makuinen. Poistaa tulehduksia joten tosi terveellinen. Ja kiitos, tämä postaus kieltämättä on ihan sun värinen :D

      Poista
  2. Näyttää kyllä todella herkulliselta! Kiitos reseptistä! Onpa muhevia karhunvatukoitakin, meillä ne ovat vielä ihan raakoja. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä. Karhunvatukat ovat olleet tosi kummallisia. Koko pöheikkö täynnä pienen pieniä raakileita. Kypsiä putkahtelee sinne tänne koko ajan ja siinä vaiheessa ovat muuttuneet isoiksi. Kummallista, kun se punertava vaihe koko köynnöksessä tuntuu jäävän väliin.

      Poista
  3. Nam! Mä tykään Chiavanukkaista, mutten ole pitkään aikaan tehnyt!

    VastaaPoista
  4. Melko herkullisen näköinen vanukas. Just kesällä eräs ystäväinen suositteli chia-siemenien käyttöä. Voinee olla ostoslistallani piakkoinkin... :)
    Mutta nuo karhunvatukat, ne ne vasta silmään ottivatkin. Istutin tänä kesänä pari taimea (Sonja) - jokohan ensi kesänä saisi satoa (kunhan nyt talvehtisi ensin :)).

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig