sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Juuri oikeaan aikaan

Kävin aamupuhteiksi upottelemassa istutusta odottaneet kukkasipulit. Olen ostanut niitä jo aiemmin, mutta viime vuodesta oppineena olen malttanut odottaa h-hetkeä. Viime kesä oli ensimmäinen laatuaan, kun iso osa istutetuista ei kukkinutkaan. Osasin toki uumoilla pelolla tätä leudon lokakuun vuoksi.


Sipulikukkien istutuksen ajoittaminen voi olla haastavaa. Ilmastonmuuoksen mukana tulleet kelien keikautukset muuttavat vanhoja suosituksia parhaimmillaan joka vuosi. Ei auta kuin seurata keliä ja leikkiä ennustajaa. En usko, että kelit tästä enää ehtivät niin paljon lämmetä, että sipulit lähtisivät kasvuun kuten edellisvuonna kävi. Tänä vuonna en aio menettää ainuttakaan vaivalla istutetuista. 


Viime vuonna tulppaanitta ammottanut monta metriä pitkä perennapenkki sai aimo annoksen lisää sipuleita. Meillä erittäin varmoina kukkineita laukkoja laitoin reilusti. Tulppaaneissa suosin vaaleanpunaista, violettia ja vaaleankeltaista. Ensi keväänä toivon mukaan huokaillaan taas ihastuksesta. 


Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Keväällä on taas kaunista kukkaloistoa luvassa ❤

  VastaaPoista
 2. Tuo oikea ajoitus istutuksessa onkin tosi haastavaa ilmoista kun ei koskaan voi tietää etukäteen. Tänään ajattelin istuttaa narsissit ne kun täytyy laittaa ajoissa vielä lämpimään maahan.

  VastaaPoista
 3. Kevättä odotellessa:) Minulla on vielä istutushommat tekemättä...

  VastaaPoista
 4. Syksyn venymisessä on sekin puoli, että kaupasta tulee hamstrattua yhä uusia sipuleita. Muutama myrkkylilja ja allium tuli taas tänään multaan laitettua.

  VastaaPoista
 5. Vielä sitä siis varmaan ehtisi käydä ostamassa uupuvat tulput ja muut, täälläkin on niin leutoa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Niin ne sanovat että sipulit pitäisi istuttaa vasta kun maa on noin viisi astetta. Tiedä häntä. Minä aion ensi keväänä ihastella monien seuraamieni blogien kukkaloistoa. Koska itse en ole istuttanut kuin kolme pussia matalia tulppaaneja. Joten olkaa nyt tarkkoja sen istuttamisen kanssa :-)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa:) Mulla odottaa kassillinen sipuleita istutusta. Viikonloppuna sain kasvaria siivottua, etenee nää hommat, vaikkakin hitaasti:)) Kivaa viikkoa<3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig