keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Juuri ennen lunta

Olen kaksi viimeistä päivää juossut pihalla kuin päätön kana. "Talvi tulee!" Tuntui kaikuvan joka tuutissa. Kreivin aikaan sain nostettua daalian ja tuoksumiekkaliljan juurakot ja mukulat talteen. Kärräsin hiekkaa ja maatiiltä kasvihuoneeseen minkä ehdin. Juuri ennen lumen saapumista. 


Keittiöpuutarha jäi tähän tilanteesen. Siemenet keräämättä ja penkit vasta osittain valmisteltuna talveen. En jaksa ottaa asiasta stressiä. Penkin käännön ehtii, kun lumi tuosta sulaa. Ja jos ei sula niin kevät tule joka vuosi. 


Kasvihuoneen suojissa voin onneksi rauhassa viimeistellä lattian. En missään nimessä jätä väliin kasvihuoneen ensimmäistä talvea. Haluan nauttia glögini siellä ja tunnelmoida tiililattiaa, talvivaloja ja havukoristeita. Mikään niistä ei tosin ole vielä valmis. Mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa?


Nautitaan lumisesta maisemasta. Ei tiedä kauanko tätä onnea taas kestää. Ja muistakaa ajaa varovasti!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Tänne satoi viime yönä myös reilusti lunta. Sain haravoitua rivarin pihan ja aidan reunukset, mitähän mökillä kun kaikki jäi. No se nähdään lauantaina. Sinulla on siis kasvihuone ekaa talvea. Ihanaa varmasti siellä istua glögin kanssa, voin vain kuvitella. Meillä ei ole sellaista vielä mökillä, mutta haaveena kyllä. On silti kiva lukea muiden ihanuuksista. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivoin tällaista vuosia, mutta nyt tuntuu kuin kasvari olisi ollut tuossa aina.

   Poista
 2. Täällä myös maa valkoisena ja lisää sataa kokoajan. Viikonlopuksi kuitenkin luvattu jo lämpimämpää. Kyllä tosiaan monet hommat kerkiää tehdä keväälläkin <3

  VastaaPoista
 3. Hyvin ehtii vielä. Luulen että pysyvä lumi tulee vasta tammikuussa kuten nykyisin on tapana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon viime vuodet siivonnut vikat penkit aina joulun välipäivinä. Jopa toivon hieman toisenlaista talvea tänä vuonna.

   Poista
 4. Kauniita ja herkkiä kuvia!
  Meillä tuli lunta ihan kunnolla. Täälläkin osa hommista hautautui lumen alle, mutta uskon sen vielä sulavan. Ja kyllä sitä keväälläkin sitten ehtii, jos tämä sattuu olemaan pysyvä tilanne. Epäilen kuitenkin vahvasti.
  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti sulaa. Hämmentävää, kun lunta on paljon kaikki sekaisin mössönä teillä syksyn lehtien kanssa. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin :)

   Poista
 5. Onneksi meillä on säätiedotukset! Eihän tästä muuten mitään tulisi, kaikki paleltuisivat keväin syksyin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy tiedottajia kateeksi. Sen verran sekavaa touhua nykyään ilmastonmuutoksen myötä.

   Poista
 6. Samasta kiireestä kirjoitin omassa blogissanikin, ja luulempa, ettemme ole ainoita viime hetken kiitäjiä. Nyt se kiire hetkeksi hellitti, ainakin omenapuun alle jäi aimo kasa lehtiä, kun en enää otsalamppua lähtenyt hakemaan illan pimettyä. Tiililattia kuullostaa ihanalta, jouluiset suunnitelmat hiipvät jo ajatuksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantien tuli joulufiilis lumen myötä. Ensimmäinen lumilyhtykin paloi illan tullen pihalla :)

   Poista
 7. Naurahdin tuossa ääneen: kevät tulee joka vuosi, joskus syksy siihen heti perään. Ja välillä näiden välissä on luntakin!

  Odotellaan hetki, josko kohta pääsisi takaisin puutarhahommiin, minulla(kin) jäivät mangoldit pihalle ja pitäisi pistää ne pakkaseen.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 8. Ihana asenne! Mitä ei ehditä syksyllä niin jatketaan keväällä.Oma keittiöpuutarhani jäi samaan pisteeseen kuin sinulla, mutta nyt tunnelmoidaankin talvikuntoon laitetussa kasvihuoneessa:)

  VastaaPoista
 9. Mulla on vielä purkillinen kukkasipuleita jääkaapissa, saapa nähdä saanko niitä enää maahan. Kumma ettei sitä ihminen opi, vaikka mulle on käynyt näin joka syksy! :D

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig