sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Talvetuskimppu pelargoneista

Tiesittekö, että pelargonit toimivat upeasti leikkoina? Kun ruukut matkaavat talvetukseen alkaa minulla sakset viuhua. Talvetuskimppu on meillä jo jonkin sortin traditio. Se on ihana tapa hyvästellä kesäkukkakausi.


Ruukuissa on melkoinen raahaaminen talvisäilöön. Samaan syssyyn kanniskelen myös parvekelaatikoiden ja amppeleiden sisällön kompostiin. Loppurupeamana leikkaan itselleni kimpun. Erityisesti sateisen päivän päätteeksi kesän kaunein kimppu tuntui erityisen palkitsevalta.


Pelargoneista muodostuu niiden luontaisen kasvutavan ansiosta pyöreä kimppu, kun varret sitoo tiiviisti yhteen. Ulkonäkö muistuttaa hyvin paljon hääkimppua. Tämän vuoden kimppuun sekoittelin valkoisen, vaaleanpunaisen ja pinkin eri sävyjä useasta eri lajikkeesta. 


Eikö ole kertakaikkisen ihana? 

Ilon hetkiä sateisen viikon alkuun!

SHARE:

9 kommenttia

 1. Ihana kimppu, todellakin :) Meillä kukinta oli jo päättynyt. Joku taisi hoitaa tänä vuonna vähän huonosti pelargonioita, kun tuntui ettei kukinta oikein koskaan päässyt kunnon loistoon. Tai sitten syytän kylmää kesää? ;)
  Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kukki vasta loppukesästä, mutta sitten kukkikin pitkään ja runsaasti. Nupullisia kukkavarsia jäi paikoilleen vielä kymmeniä. Onneksi kimppu vähän lohduttaa.

   Poista
 2. On ihana! <3
  Ilon hetkiä myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppu on aika romanttinen omaan makuuni, mutta olen onneksi hyvin kaikkiruokainen kimppujen suhteen :D

   Poista
 3. Upea kimppu! Enpä tiennytkään, että pelakuut toimivat leikkonakin. Kiitos vinkistä! Kivaa alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on sinulle haaste:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Tuli juuri oikealla hetkellä :)

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis kimppu! Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana, täynnä kesän muistoja!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig