lauantai 20. lokakuuta 2018

Ihana, ihana viikko

Niin se taas vierähti syyslomaviikko. Vaikka teinkin töitä verkkaisesti, tarttuu lasten lomafiilis väkisinkin. Pikkutyypit lähinnä chillaili koko viikon. Pelasivat, rallasivat pitkin taloa niin, että portaikko soi, yökyläilyttivät serkkutyttöä meillä, uivat ja superparkkeilivat. Sellaista tosi verkkaista ja leikkisää. Lepo tekee lapsillekin hyvää. Ihan niin kuin meille aikuisillekin. 


Syksy ja puutarha alkaa olla paketissa pihatalkoiden jäljiltä. Pelastin jo aiemmin Hillerstorpin Praktö tuolin sisään. Kaunis rottinkinen tuoli sopii suojatulle paikalle pihalle, terassille, parvekkeelle tai sisätiloihin. Olen pitänyt tuoliparia kuin kukkaa kämmenellä. Rottinki ei kestä kosteaa, joten niillä on ollut paikka katoksen alla. Syksyllä kannoin ne sisään kuiviin tiloihin. 


Tuoliin on saatavilla tuollainen oikeasti pitkän pitkän talja, joka ei liiku eikä valu. Ei varmaan tarvitse sanoa missä varpaitani lämmittelen. Olen ehtinyt kahvitella, kutoa ja kuunnella äänikirjaa takan lämmössä. Tai no... olen kyllä tehnyt töitäkin. Naputella kun voi ihan missä vaan. Mieluiten käperryn johonkin mukavaan paikkaan. Työtuolia minulla ei edes ole. 


Kotityöläisen bonuksena tuli se, että ei tarvitse stressata minne lapset sullotaan loma-aikoina, jos itsellä ei satu olemaan vapaata. Onneksi omat työt joustavat, jos jotain kivaa keksitään. Uiminen tekee itsellekin hyvää. Allasjumpasta on tullut jokaviikkoinen oma hetki. On oikeasti kivaa, että se on keskellä työpäivää. Torstaista on tullut jumpan takia yksi viikon kohokohdista. Oli aika mahtavaa huomata, että olen elämäntilanteessa, jossa lapset ovat jo niin isoja, että pärjäävät uimahallissa itsekseen, kun minä oli jumpassa. 


Takka on maailman paras rentouttaja. 70 neliön varaava takka on isossa huushollissa luksusta. Mistä ihmeestä se johtuukin, että mikään lämpö ei tunnut samalta kuin takan lämpö? Se on sellaista pehmeää, joka kietoutuu ympärille kuin lempiviltti. Laitan takan päälle aina, kun on kylmä, stressi päällä tai alavireinen olo. Lämpö tuntuu olevan lääke kaikkeen.


Ihanaa, aurinkoista ja leppoisaa sunnuntaita!

Hillerstorpin Praktö tuoli saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 


SHARE:

5 kommenttia

 1. Ihanan kuuloista ja näköistä, wautsi <3 Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Takkatuli ja takan lämpö ovat kyllä ihan parasta arjen luksusta.
  Tuo sinun löhöilypaikkasi näyttää todella houkuttavalta ja rentouttavalta. Ja niin kauniilta 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Takka on kyllä paras stressin helpottaja. Arjen luksusta tosiaan.

   Poista
 3. Takan lämpö on tosiaan ihan omanlaisensa. Siitä meilläkin on jo ehditty muutamana aamuna nauttia.
  Joko olet käynyt katsomassa minkälaisen kahvikalenterin esittelen uudessa blogissani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä nimen omaan töiden ohessa ja aamulla. No ei se illallakaan huono ole :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig