torstai 18. huhtikuuta 2019

Ihanaa pääsäistä ja leipomisen iloa!

Olen jo pitkään seurannut erityisesti instassa Annin Uunissa-blogia. Blogi on melko lyhyessä ajassa kivunnut suomalaisten leivontablogien kärkikaartiin eikä syyttä. Ohjeet ovat toimivia, Anni tarttuu innokkaasti maailmalta kantautuviin uusiin tuuliin ja ottaa superkauniita kuvia. Ei siis ihme, että Annin herkut löytyvät nyt myös kirjan kansien välistä.  


Kirja rakentuu hauskasti vuodenaikojen mukaan. Puutarhanystävää ihastuttavat myös lukuisat kukat, joita kuvissa on käytetty monipuolisesti niin koristelussa kuin taustalla. Koen itse tällaisen kirjan käyttännöllisenä. Samasta teoksesta löytyvät niin joulu- kuin kesäherkut. Oli ilahduttavaa huomata, että vuodenaikojen alle oli jaoteltu erilaisia juhlia mihin leivonnaiset sopivat. 

Ra-kas-tan Annin tapaa koristella kakkuja ja leivonnaisia. Kaikki näyttää niin herkullisesta ja suloiselta. Kirjan alkuun on koottu kaikki kakkupohjat, kreemit ja täytteet ja päälliset, jotka jokaisella kotileipojalla olisi hyvä olla jotenkin hanskassa. 


Olen siinä mielessä jämähtävää sorttia, että jos löydän mieleisen ja ohjeiltaan toimivan leivontablogin, palaan useimmiten samaan paikkaan reseptejä hakemaan. Annin blogi tuli itselleni saumaan, kun kaipasin uutta leivontaesikuvaa ja jotain mistä innostua. Kirja on siinä mielessä vieläkin parempi, että tykkään leipoa perinteisen kirjan kanssa. Mitä parempi kirja, sitä tahmaisemmat sivut. 


Tämän kirjan ehdoton erikoisuus on se, että ohjeiden perään on selkeästi merkitty, jos ne soveltuvat niin kutsutuiksi mökkiohjeiksi. Eli sellaisia simppeleitä, toimivia ja kivoja ohjeita, jotka onnistuvat alkeellisemmassakin keittiössä. Ihan parasta!


Upean kirjan on kirjoittanut Anni Paakkunainen, joka vastaa myös resepteistä ja stailauksesta. Kirjan kuvat on ottanut Anni ja Sofia Tietäväinen. Kaunis taitto on Laura Ylikahrin käsialaa. Kirjan on kustantanut WSOY.

Kirja on saatu arvostelukappaleena. SHARE:

3 kommenttia

  1. Ihana blogi sinulla! Löysin heti ensikatsauksella paljon hyödyllisiä vinkkejä kasvien kanssa puuhasteluun. Täytyypä myös tutustua Annin blogiin, sillä niin olen minäkin jämähtänyt samoihin tuttuihin leivontasivustoihin - ja samat ohjeetkin yleensä käytössä. Vaihtelu varmasti virkistäis!

    VastaaPoista
  2. Awww ihanaa Kati! Mä niin nautin tämän postauksen lukemisesta. Minusta oli ihanaa (tosin en yllättynyt) siitä, että huomasit kirjan kukat! Kiinnitin nimittäin juuri tähän asiaan paljon huomiota kirjaa tehdessä! <3 Kukat kuuluvat niin suurena osana visuaaliseen ilmeeseen leivonnaisissa ja muissakin kuvissani. Kiitos ja vielä kerran kiitos! Tämä oli tosi ihana! :)

    VastaaPoista
  3. Kirja kuulostaa kivalta, eikä ihme, sillä onhan Annin blogikin ihana :) Täytyykin tutustua myös tuohon kirjaan tarkemmin. Mukavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig