sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Puutarhassa tapahtuu

Kevät on todella täällä! Miten hämmästyttävä viikonloppu takana. Olin molemmat päivät Lahden Pihapiiri-messuilla töissä. Kun illansuussa ajelin kotiin, sain molempina päivinä todistaa kevään hurjaa etenemistä. Tuntui, että koivut olivat vihertyneet silmissä tunteissa.


Sanomattakin selvää, että en malttanut iltoja viettää vain sisällä, vaikka väsymys jo hieman painoikin. Kiersin kameran kanssa pihalla ja saatoin siinä ohimennen hieman kitkeä ja katteita levitellä. Kevättalkoot ovat jo hyvällä mallilla, kun töitä on tehty kohta kolmisen viikkoa. 


Uusia kukkia on auennut joka päivä. Erityisen innoissani olen narsisseista, joita olen viimeisen parin syksyn aikana istuttanut koko ajan enemmän. Tähänkin kasvisukuun kuuluu niin paljon erilaisia kaunottaria, että piha näyttää taas ihan uudenlaiselta tänä keväänä. Narsissit myös ovat hyvä lisä siinäkin mielessä, että ne kukkivat nyt samaan aikaan villitulppaanien kanssa. On kiva, että koko ajan on jotain katsottavaa ja kukintaa on varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. 


Puutarhakauden ollessaan kuumimmillaan, kiinnostaa kaikki aiheeseen liittyvä. Olen kahlannut taas puutarhahistoriaa kirjoista. Niiden innoittamana syntyi myös myös Versoilevan uusin podcast. Puutarhataiteen sanaleikki oli hauskaa haastamista. Kuuntele uusin podi suoraan alla olevasta soittimesta. Ihanaa puutarhaviikkoa kaikille!

SHARE:

3 kommenttia

 1. Tarhurin pitkä odotuksen aika on nyt päättynyt, ihan joka päivä pihalla kiertäessä pääsee ilon huudahduksia - tämä on oikeaa hurman aikaa! Lahden messut olivat juuri sitä mitä puutarhamessuilta aina odotan, ostoksia tein aika paljon ja ehdin kuuntelemaan erinomaisen Jyrki Karppisen luennonkin.

  VastaaPoista
 2. Nyt tapahtuu kyllä koko ajan niin paljon luonnossa ettei perässä tahdo ehtiä. Tätä ajankohtaa haluaisi venyttää tosi pitkäksi.
  Oikein hienoa kevään jatkumista sinulle!

  VastaaPoista
 3. Scilla bifolia is so beautiful. I have them both in blue and in light pink.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig