torstai 4. huhtikuuta 2019

Urbaani parvekepuutarha

Tämän kevään isoin ponnistus tehtiin Versoilevan porukalla Kevätmessuille Helsingin messukeskukseen. Suunnittelimme ja toteutimme urbaanin parvekepuutarhan K-Raudalle. Parvekkeen vierestä löytyy upea K-Raudan osasto, jonne teimme kasvisuunnitelman ja stailauksen. Jos olet vielä matkalla messuille, kannattaa ehdottomasti suunnata osastolle. Sieltä löytyy meidän tekemä pökerryttävän ihana kukkaseinä, jossa voi ottaa itsestään kuvia. 


Parvekeprojektissa olivat kanssani mukana Maria Kesänen (Kanelia ja kardemummaa) sekä Sanna Rasku (Kukkala). Oli hauskaa tehdä tällainen kaupunkilaisen keidas, jossa viherkasvit viihtyvät ulkona sulassa sovussa yrttien ja mansikoiden kanssa. Kukkia on vain pari hassua. Koristeellinen voi olla ilmankin!


Itselleni isoin juttu oli päästä maalaamaan parvekkeen takaseinä. Oli hauskaa, että saimme niin vapaat kädet. Olen pienestä asti käynyt K-Raudassa. Käsistään kätevä isäni tuntui ramppaavan siellä alvariinsa. Olen tottunut siihen, että lähes mitä vaan voi tehdä itse. Kuten vaikka korotetun terassin parvekkeelle, pergolan viherseinällä tai päräyttävän koko seinän maalauksen. 


Lähes kaikki tuotteet parvekkeella ovat K-Raudan oman Cello merkin. Se K-Raudassa onkin kivaa. Sieltä löytyy rakennusmateriaalien lisäksi kalusteet, somisteet, matot ja kasvit.


Käväisin kuvaamassa parvekkeen torstaiaamuna. Moni ihaili parvekkeen ruukkuja. Erityisesti ruosteiset Echo-ruukut kiinnostivat. Niistä ei ikinä uskoisi, että ne ovat kevyttä muovia. Ruukut sopivat täydellisesti parvekkeen tyyliin.


Minusta pienikin parveke hyötyy valtavasti ruukutuspöydästä. Itselläni niitä on suurella parvekkeella kaksi. Parveke on ihan paras paikka istuttaa ja touhuta varsinkin sen jälkeen, kun tila on keväällä laitettu kivaksi. Paikka on aina siisti ja tunnelma ihana kasvien keskellä. 


Parvekkeella on useita omia suosikkikasvejani. Suuri puistokultapalmu on yksi niistä. Hopeanharmaa kultaimarre on aina yhtä upea. Lisäksi istutimme esimerkiksi korallikaktuksia, mehikasveja ja helmivillakkoa. Itselleni yllätys oli Sannan valitsemat flamingonkukat, jotka sopivat tyyliin täydellisesti. Ne toistivat seinän vaaleanpunaista sävyä. 


Tällaista tällä kertaa. Kävitkö sinä messuilla ja bongasitko mitään kivaa?
Mukavia messuja teille sinne vielä suuntaaville.

Ihanaa viikonloppua!SHARE:

5 kommenttia

 1. Lauantaina menossa, käyn katsomassa!

  VastaaPoista
 2. Samoin täällä, toki käyn katsomassa ja saamassa mukaani mukavia ideoita!

  VastaaPoista
 3. Upealta näyttää, lauantaina mennään, selfiet kukkaseinällä, ilman muuta:)

  VastaaPoista
 4. Sut :)
  Ai häh, että itte maalattu seinä. Ajattelin sen automaattisesti olevan tapeettia. Hyvin onnistunu. Vaikken nii erityysesti keltaasen ystävä ookkaa, ihastuun seinän färimailmahan, jota kaikki muu esillepano tuki hianosti. Ihastuun kans nuahi ruukkuuhinki ja kävinki jo Seinäjoella niitä kattomas, mutta tiätenki niille oli tullu vaa harmoota versioota, ku olisin ruskeeta ollu vailla.

  VastaaPoista
 5. Oi, ai sinä olitkin ollut mukana tuota toteuttamassa! Justiinsa ystävälle kehuin kuinka ihana kokonaisuus, vaikka värit ei olleet niitä, joihin normaalisti ihastun. Tässä vaan oli jotain tosi viehättävää. Oma parveke todellakin kaipaisi kunnon piristysruiskeen...

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig