keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Yhdessä yössä

Viimeinen vuorokausi on ollut kuin suoraan puutarhurin rukouksesta. Tauoton lempeä ja lämmin tihkusade kesti lähes vuorokauden. Tuntui kuin luonto olisi pidättänyt pitkään hengitystä ja saanut vihdoin vedettyä keuhkot täyteen raikasta ilmaa. Ja niin puhkesi kesä kukkaan. Tästä eteenpäin se on jatkuvaa kukintaa kylmän tuloon saakka. 


Sipulikukat ovat saaneet seuraa yössä mittaa venähtäneistä perennoista. Moni kukkiikin jo. Laukat näyttävät olevan ratkeamispisteessä, kun odottavat vuoroaan saapua estradille. Ihan pian on niiden tähtihetki.


Meillä alkukesää värittää vaaleanpuainen, liila, violetti ja ripaus keltaista. Särkyneetsydämet ovat lasteni lempikukkia. Niitä ihmetellään joka kesä yhtä hartaasti. Kesäkullero on minun alkukesän ihastukseni. Sen kasvutapa on mitä viehättävin.


Sipulikukissa parasta on niiden tapa kohota muiden istutusten ylle. Edes sade ei lannistanut niiden ylvästä olemusta. Päinvastoin. Yön aikana tulppaaneja oli noussut ja auennut yhä lisää. Sateen jälkeen pilkistänyt aurinko sai kasvit kimmeltämään valossa. Mikään ei voita kesäisen sateen jälkeistä tuoksua.


Tästä on hyvä jatkaa. Kukkaisaa loppuviikkoa!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Teillä on kyllä kevät/kesä selvästi pidemmällä kuin meillä. Upealta näyttää, toivottavasti vaan nämä kylmät ilmat tästä pian nyt väistyisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rakeita tuli täälläkin tänään ja kylmä kuin mikä. Ja aurinko paistaa. Koko vuoden kelit yhtenä päivänä :D

   Poista
 2. Sinulla on aivan ihana puutarha :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunista. kysyisin mitä perennaa laittaisin tulppaanien kanssa kasvamaan. Muutaman unikon istutin ja saas nähdä lähtevätkö kasvamaan. Mutta niin että kukkisivat eriaikaan, noin kauniisti kuin sinulla :) Eli mitä sinulla tuossa kasvaa? T.onneton puutarhuri:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tuossa penkissä vaikka mitä...Pääkasveina kevätpikkusydän ja särkynyt sydän. Lisäksi kellopeippi, malva, pioni, liljoja, kerrattuja akileijoja, mirrinminttu, kurjenmiekkoja, kaukasiantörmänkukka,.... Taatusti unohdin jotain. Mulla on aina metritolkukka perennoja yhdessä paikassa ja paljon lajeja ja lajikkeita.

   Poista
 4. Aivan samat fiilikset. Ihmiset marisivat somessa sateesta ja mie olin, että JES!! Vihdoin! Teillä näyttää ihan huikean ihanalta!💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se näyttää maailma erilaiselta kotipuutarhurin silmin :D

   Poista
 5. Sinun blogisi singahti ihan ykkösluettavaksi :) Muutin pari vuotta sitten omakotitaloon ja kovasti olen yrittänyt opiskella ja etsiä tietoa puutarhanhoidosta. Tänä vuonna piharemontit vielä jatkuvat, mutta ihania vinkkejä olen saanut kirjoituksistasi, joita voin hyödyntää tulevina vuosina. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, miten ihana kuulla. Kirjoitan täällä omasta harrastuksesta, vaikka puutarha on myös työ. Jaan mielelläni tosi paljon vinkkejä ja ihanaa, jos joku niistä hyötyy :)

   Poista
 6. Kukkaisaa viikkoa sinnekin Kati. Luonto todella heräsi sateen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kerta yhtä ihmeellistä. Ihanaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 7. Tuo näyttää niiin niiin uskomattomalta! Täällä tulee lunta ja räntää vuoronperään, ja särkynytsydänkin on vasta viiden sentin ujo kurkistus maasta. Myönnän, nyt kadehdin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ymmärrän. Mun oma kateushetki on iskenyt joskus, kun olen katsonut hyvän ystäväni täysin valmista kaunista pihaa ja omassa pihassa on vieläkin reuna-alueita laittamatta. Mutta sallittakoon se meille. Kyllä se teilläkin kohta kohisten kasvaa.

   Poista
 8. Voih ihanuus! Tulppaaneihin kannattaa kyllä panostaa, ne ovat kyllä upean näköisiä. Itsekin tanssahtelin onnesta, kun kauan odotettu sade alkoi. Aamulla, lempeän sateen jälkeen luonto näytti heränneen vihdoinkin.

  VastaaPoista
 9. Sade oli kyllä enemmän kuin toivottu, mutta rakeet olisivat saaneet jäädä tulematta, ja tämä karmiva hyinen tuuli! Kauniilta näyttää puutarhasi, toivottavasti pian saadaan lämpö takaisin!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig