torstai 26. heinäkuuta 2018

Syksyn parhaat puolet keskellä heinäkuuta

Helteinen kesä on saanut syyskesän parhaat puolet saapumaan. Daaliat alkoivat puskea nuppuja jo heinäkuun alussa ja nyt jo useampi taimi puskee kukkaa. Aivan käsittämätöntä! En esikasvata taimia vaan lykkään ne kesäkuun alussa multiin. Kunnon kukintalysti alkaa yleensä vasta elokuun loppupuolella. Nämä kaunottaret porskuttavat ensimmäiseen kylmään yöhön saakka. 


Sitähän tässä on mietitty jo kesäkuun alusta, että mitä kummaa tapahtuu heinäkuussa, kun kaikki lähti rullaamaan pikakelauksella. Daalioita ihailtu jo kolmisen viikkoa. Pakahduttavan helteen (jota siedän tosi huonosti) ja kuivuuden keskellä otan ilolla vastaan kaiken tämän daaliahyvän.


Myös tuoksumiekkaliljat kukkivat jo. Mukulat upotin maahan saamaan aikaa daalioiden kanssa. Olen aina surkutellut sitä miten hetkisen näistä saa nauttia. Valkoinen miekkalilja on daalioiden lisäksi kaunein loppukesän kukkija. Niin upea ja niin tuoksuva!


Huh heijaa ja helteistä viikonloppua! 

SHARE:

6 kommenttia

 1. Monet kukat ovat olleet nyt etuajassa. Meillä syysleimut ja hortensia

  VastaaPoista
 2. On tämä ollut melkoinen kesä. Onneksi daaliat jaksavat kukkia hallaan saakka, voi nimittäin muuten olla puutarha melko tyhjän näköinen ;) Ihania kuvia <3
  Mukavaa viikonloppua Siulle :)

  VastaaPoista
 3. Oi, mitä kaunottaria!
  Nyt kaikki kukkii todella etuajassa. Nopeutta korostaa entisestään, että viime kesänä kaikki oli puolestaan pari viikkoa myöhässä.
  Tässä tuntee tarhurina itsensä pieneksi apulaiseksi luonnon edessä. Me emme voi edistää tai hidastuttaa mitään, ja se ottaa välillä luonnon päälle, ainakin mulla. Mutta kyllä sitä ihailtavaa riittää varmasti joka ajankohtaan. Luultavasti daaliat kukkivat syksyyn saakka.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 4. Minäkin heitin toukokuun lopussa talvettamani daalian juurakot suoraan maahan. Kukinta on nyt täälläkin alkanut. Toivottavasti syksykin olisi lämmin ja pitkä, jotta kukinnasta saisi nauttia pitkään. :)

  VastaaPoista
 5. Upea miekkalilja ja daaliat...rakkauskukkia! <3
  Kukikasta viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Samaa mietin itsekkin. Syysleimut, Syyshortensiat kaikki kukkii nyt yhtä aikaa. Toukokuussa oli kevät ja kesä yhtäaikaa, mitä meillä on syksyllä :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig