keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kasvarin parhaat kasvulaatikot

yhteistyö: elho

Käsittelin juuri kuvia tähän postaukseen. Äitini istui viereen ja kysyi: "Ainako vaan saat aiheita irti siitä kasvihuoneesta?". Pisti hieman naurattamaan. Mietin juuri samaan aikaan, että kyllästyttekö te lukijat siihen, blogi on pyörinyt jo viikon lähinnä kasvarin kulmilla. Äiti taisi kyllästyä. Heh. Mutta aihe on niin hyvä, että täältä pesee. 


Kasvarin laatikot olivat viime kesänä ainoa juttu mikä ei ihan heti loksahtanut kohdilleen. Ihan vain siitä syystä, että en löytänyt mitään mieleisiä. En halunnut maavaraisia kasvupaikkoja, koska kasvari on monikäyttöisempi, kun lattia on yhtenäinen koko alalta. Haaveilin käytännöllisistä ja kauniista laatikoista, jotka ovat suorakulmion muotoiset. elho pelasti tilanteen hieman sattuman kautta. Minulla oli jo ennestään valkoisia ja tummanharmaita loft urban terrace wheels laatikoita. Olin käyttänyt niitä tilanjakajina ulkona (jättiverbenan kanssa). Tajusin talven aikana, että nehän sopivat kuin tehtynä kasvariin. Kevyet laatikot on helppo kantaa ja liikutella. Alla on nimittäin piilossa pyörät. 


Valikoima täydentyi beigen sävyisillä laatikoilla. Kasvarissa on nyt yhteensä 8 laatikkoa ja erilaisia ruukkuja. Kantikkaissa laatikoissa on se hyvä puoli, että multatila on maksimoitu. Laatikot voi vetää kiinni toisiinsa ja hukkatilaa ei jää pyöreiden reunojen tapaan. Laatikossa on myös valepohja, jonne vesi varastoituu. Kosteus nousee kapillaarisesti kuten altakasteluruukuissa. Tämän ominaisuuden olen kokonut superkätevänä, koska isot kasvit tarvitsevat valtavasti vettä. Ei tarvitse pelätä, että hukutan kasvit. Päin vastoin. Kun kaadan vettä kerralla paljon, saavat kasvit sopivan annoksen myös seuraavana päivänä. 


Ensimmäiset tomaatit on jo syöty ja lisää punertuu kovaa vauhtia. Myös tosi myöhään istutettu kurkku on hyvässä vauhdissa. Mun huippu naapuri on pitänyt kasvarin kuosissa reissun ajan. Mikä onni, että ystävä asuu kadun toisella puolella.

elhon tuotteita löytyy erityisen hyvin Bauhausista.

Aurinkoista torstaita!


SHARE:

9 kommenttia

 1. Elhon ruukut on laadukkaita ja kauniita katsella. Ihan kasvihuone teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat olleet kyllä tosi laadukkaita. Säilytän isoimmat ulkona ja yksikään ei ole hajonnut. Arvostan myös sitä, että tummista ruukuista ja parvekelaatikoista ei ole värit haalenneet.

   Poista
 2. kauniit ruukut! kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Altakasteluruukut olisivatkin hyvä juttu kasvariin. Tosin uutta kastelujärkkäriä etsitään nyt, ajastinkin pitänee hommata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääntyisin Gardenan puoleen kastelujärkkärin osalta. Olen sitä kyllä itsekin harkinnut. Ja siitä puheenollen, pitää varmaan lähteä kastelemaan :D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. nice post.http://www.iworldinfotech.in/

  VastaaPoista
 6. this post has averi nice.http://www.sumansaxena.in/

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig