perjantai 6. heinäkuuta 2018

Sitkeä sissi

Tämän kesän suurin ihmeellisyys on ollut orvokki, joka on ponnistanut viime vuoden siemenistä ennätysmäisellä tarmolla. Kasvualustaksi on kelvannut kuivakka kivituhka, ja veden sijaan se on nauttinut paahteista aurinkoa. 


Orvokkiin ei näemmä päde samat kasvun lait kuin valtaosalle kasveista. Ymmärrän orvokkia karaistumisen, mutta edes pitkä ja kuiva kausi ei sitä latistanut. Päin vastoin. Siementaimia on ollut tosi paljon. Tiedän, että moni inhoaa orvokkia sen rajun siementämisen takia. Minä en raaski kitkeä kaveria potagerin poluilta. Onhan se nyt melko söpö. Hyödynnän orvokin kukinnot kakkujen ja salaattien päällä. Näitä kaupanpäällisiä raaskii leikata ihan kuinka reilusti hyvänsä.


Aurinkoista viikonloppua!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Aurinkoista viikonloppua myös Sinulle - kauniit kuvat !

  VastaaPoista
 2. minustakin orvokit ovat ihania, kun yllättävät sieltä sun täältä <3 Mukavaa viikonloppua Siulle!

  VastaaPoista
 3. Noita kaunokaisia tosiaan putkahtelee sieltä sun täältä, eikä haittaa ollenkaan!

  VastaaPoista
 4. Meillä kasvaa monivuotinen karpaattienkello myös laattojen välistä jopa seinän vieressä.En raski niitä ottaa pois,ovat nyt kukassa ja näyttävät upeille.

  VastaaPoista
 5. Sama juttu täällä, orvokkeja nousee kivituhkakäytäviltä, enkä raaski poistaa niitä. Itse asiassa ne jopa ilahduttavat minua. Olen siirtänyt muutamia kauneimman värisiä yksilöitä perennapenkkien reunoille, mutta suurin osa saa jäädä niille sijoilleen, mistä on noussutkin.

  VastaaPoista
 6. What a sweet post :)
  Love from Titti

  VastaaPoista
 7. Orvokit ovat tosi ihania! Meillä ne kasvavat sepelikössä ja helle ei niitä lannistanut. Sateen jälkeen kukinta entisestään vain lisääntyi. Melkoisia sissejä. Nuo sinun 'Silver Wings' orvokit ovat lemppareitani! Meillä petunia on tehnyt samalla tapaa siementaimia myös, sepelikköön nekin.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig