sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Vuoden paras smoothiekausi

Olen vannoutunut smoothiefani. Suurkulutan blenderin kautta surautettuja marjoja ja lehtivihreää. Metsä ja piha pullistelee jos jonkinmoista marjaa, joten yksitoikkoiseksi ei tätä herkkua voi kutsua. Maapähkinävoi ja mantelimaito tekee smoothiesta kermaisen pehmeän. Silti sisältö on pelkkää terveellistä. Hyviä rasvoja ja vitamiineja.


Kesä on ollut niin kuuma, että mieli ei tee juuri muuta kuin viileitä herkkuja. 39-vuotias keskivartaloni ei taivu enää pelkkään jäätelödiettiin, joten minun on parempi pysyä näissä marjaherkuissa. Päivittäinen smoothie pitää olon hyvänä. Tämä on myös helppo tapa nauttia päivittäinen vihreä. Mangoldi- ja lehtikaalisato ovat tänä vuonna onnistuneet. Myös nokkonen siemenineen on superterveellinen lisä. Mustikka ja banaani ovat maultaan niin vahvoja, että vihreää tuskin edes huomaa. Koristeeksi ja hyvänmielen lisäksi kerään punaherukoita ja kuukausimansikoita. Nam!


Tästä onkin hyvä lähteä kartuttamaan pakkasen mustikkavarastoja!

SHARE:

2 kommenttia

 1. Hei! Just Suomi-Areenan keskustelussa kuulin, kuinka mantelimaito on todella epäekologinen valinta, olkookin kuinka terveellistä vaan. Manteleiden kasvattaminen ja mantelimaidon valmistus kuluttaa valtavasi vettä, ja Kaliforniassa - mantelipuiden kasvupaikoilla - on huutava vesipula. Itselläni jää tästä eteenpäin mantelimaito kaupan hyllyyn ja tyydyn Suomalaiseen kauramaitoon tai ihan normaaliin lehmänmaitoon.

  - Elma -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauramaitoa meilläkin kuluu pääasiassa. Kiitos tästä tiedosta :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig