lauantai 21. heinäkuuta 2018

Kotiinpaluu

Olimme 2 viikkoa pois kotoa, mikä on ennätyksellisen pitkä aika työläshoitoisen pihan omistajalle. En kehdannut vaivata lomakastelijaa kuin aivan pakollisen verran. Sen verran, että kasvit roikkuisivat henkitoreissaan reissun ajan. Suurin osa kasveista on sitkeitä ja virkoaa kunnon kastelulla. Tarvittaessa kuivat osat voi leikata pois. Siksi en stressanut juurikaan. Ja kun kasveja on paljon, on myös varaa menettää pari hyvän asian edessä. 


En ehtinyt sisälle ennen kuin kiersin tilukset. Komeat polvenkorkuiset jauhosavikat ja pillikkeet tervehtivät puutarhassa. Kurkut kärsivät veden puutteesta. Karmein sotku odotti parvekkeella. Se on normaalistikin paikka mitä saa siivota jatkuvasti pienestä kasviroskasta. Pari sataa kuihtunutta petunian kukintoa odotti nyppijäänsä. 


Pari tuntia myöhemmin lattia oli puhdas, matot kopisteltu ja kaikki kasvit nypitty sekä leikattu kuivista osista. Kunnon kastelu virvoitti nuupottavat kasvit jo tunnissa. Puutarhuri sen sijaan oli kyynärpäitä myöten petuniatahmassa. Jokainen kasvia kasvattanut tietää mistä puhun. 


Nyt voin taas hengittää. Puutarha hoituu paloissa. Vuosien kokemus on opettanut, että siitä selviää kyllä. Meidän porukkaa uhmaa sadetta ja karauttaa nyt lintsille. 

Nautitaan sateesta. Ei tarvitse kastella! 

SHARE:

10 kommenttia

 1. Nautitaan totisesti! On ollut ihana hellekesä, mutta on mahtavaa saada kastelusta vapaata. Upeat pelargonit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Päivä ei olisi voinut mennä enemmän nappiin. Kotona satoi ja lintsillä paistoi aurinko. Jonokaan ei ollut kuten tavallisesti. Sateen vaara kai innosti kotiin jääntiin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kuva on siitä jälkeen vaiheesta, kun kuivat kukinnot ja keltaiset lehdet on nypitty pois :D

   Poista
 3. Komeita pelargoneja. Hyvinhän teidän reissu sitten meni senkin osalta, että kasvit selvisivät poissaolosta. Petunian tahma on syy, miksi aina välillä pidän taukovuosia sen kanssa. Juuri tänään käsiä pestessä ajattelin, että ens kesänä ei näitä tule ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oikeasti ole kummoisia vippaskonsteja näiden kanssa. Paikka katoksen alla, kesäkukkamulta ja viikottainen lannoitus pitää ne komeasti kukassa.

   Poista
 4. Pelargonit ovat minunkin suosikkeja tai olisi jos vain saisin ne edes puoliksi näin upeasti kukkimaan.
  Minulla on kyllä hyvä kukkien varahoitaja, mutta aina ei oikein haluaisi häntä vaivata.
  Sinulla on todella upeat pelakuut 😊 petunia ei oikein ole minun kukkani ja juuri tuo tahmaisuus on se miinus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petunia on niin mun kukka! Edullinen, hyvin sävyjä ja kokoja sekä halutessa myös kerroksellisuutta. Kestän tahman hyvän edessä. Paras parvekelaatikkokukka :D

   Poista
 5. On sinulla paljon kaikkea kaunista kotona!Itse ylpeilen omalla pelargoniaryhmälläni, värit upeat niissä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig