sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Ihanat erikoisuudet

Erikoispelargonit ovat vieneet pikkusormeni lisäksi sydämeni. Jaksan yhä ihmetellä kasvisuvun laajaa laji- ja lajikekirjoa. Pelargoni on kuitenkin juuri se maailman perinteisin markettikukka, joka löytyy jokaisen kaupan hyllyltä. Kukkavalikoima on tosin melko totinen siihen nähden millaisia helmiä pelakuista löytyy. 


Mårbackapelargoni 'Selman' kaksivärinen kukinto on hauska! Etualan vaaleanpunainen on 'Aquarello'.

Olen viehättynyt erityisesti ole erikoisesti kukkiviin pelakoihin kuten ruusunuppu- ja tulppaanipelargoneihin. Näitä on pakko kumartua ihmettelemään mahdollisimman läheltä.  Vaikea näistä on valita, mutta ruusunnuppupelargoni 'Appleblossom' on ehkä kaunein näkemäni pelakuu. Kukinnot muistuttavat hieman pieniä ruusuja, joiden valkoisissa terälehdissä läikehtii vaaleanpunaista ja -vihreää. 


Tulppaanipelargoni 'Pink Pandora' puolestaan näyttää aina siltä kuin se olisi ihan juuri avautumassa. Tälläisia kukinnot nyt kuitenkin näyttävät olevan. Kerrassaan hauska tämäkin. 


Kuvat eivät tee oikeutta 'Nekita Salmon'-lajikkeen lohensävylle. Koristearvoa lisää erikoiset tummanpuhuvat lehdet. Lähes mustanpuhuvan purppuraiset lehdet on reunustettu vihreällä. Viimeisen kuvan ylhäisyys on 'Prinsesse Filippa'. 


Kuka muu innostuu lajikehifistelystä?

Ihanaa alkavaa viikkoa!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Täällä toinen pelakuuintoilija ilmoittautuu.
  Monessa muussakin kasvisuvussa juuri tuo lajikkeiden määrä, tekee näistä kasvihurahduksista entistä mielenkiintoisempia.

  VastaaPoista
 2. Onpa nättejä! <3 Vasta viime keväänä tuli hankittua ensimmäiset erikoispelargonit, ja olen niistä kyllä tosi innoissani. :)

  VastaaPoista
 3. Pelargonien juhlaa ja kauneutta! <3
  Minä ainakin lajikefiilistelen aina! =)
  Meillä ne vasta suppeat lajikevalikoimat ovatkin täällä....perusjutuilla mennään, joten ihastelen mielelläni ruuden kautta näitä ihanuuksia.

  Aurinkoista kesäviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Minä, minä, minä! :) Olen nimenomaan hurahtanut pelargonien lajihifistelyyn ja etenkin luonnonlajeihin. Niiden myötä mummokukka on muuttunut todella kiehtovaksi.

  VastaaPoista
 5. So many beautiful varieties of Pelargonia you have. Not the ordinary ones, but very special.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig