sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Ennen Satoa Tulee Taimi

Kevään kauneimman kirjan titteli menee kiistatta Johanna Vireahon ja Hanna Marttisen uutukaiselle. Tyylikäs, hyvin kuvattu ja jäsennelty kirja on sellainen herkku, että sitä selaa hupiaan monta kertaa. Jokainen sivu on harkiten tehty. Kirja vain soljuu aukeamalta toiselle. On ihana jäädä viipyilemään kuviin. 


Olen lukenut sivuja sieltä täältä aamiaispöydässä. Kirja toimii kronologisesti luettuna tai minun tavallani. Jokainen tiedonmuru koskien taimikasvatusta, on koottu pieniksi kokonaisuuksiksi. Ja niistä paloista syntyy Taimi.


Kirjan tekstit ja stailaus ovat Johanna Vireahon käsialaa. Kuvat on ottanut Hanna Marttinen, joka on tämän hetken kärkinimi suomalaisessa puutarhakuvauksessa. Lyömätön kaksikko. Se näkyy joka aukeamalla. Kirjan on taittanut Satu Kontinen


Kirjassa on käsitelty taimea monipuolisesti. Kaikki alkaa siemenestä, mutta matkan varrella käsitellään myös kasvuolosuhteet, ruukut ja itse taimikasvatus. Mukana on myös kiva esittely esikasvatettavista kasveista kuvineen. Lopusta löytyy myös taimisanasto. 


Taimi on siitä erikoinen teos, että sen perässä seuraa pian Sato. Huipputyypit ovat tehneet kerralla kaksi kirjaa. Ei voi kun hattua nostaa! Odotan jo innolla Taimen seuraajaa. 


Etsikää käsiinne. Lukemisen arvoinen.

Ihanaa viikon alkua!

SHARE:

2 kommenttia

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig