lauantai 30. maaliskuuta 2019

Pääsiäisasetelmia ja -ajatuksia


Pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään, että tunnelmasta saa nauttia erityisen pitkään. Juhla on mielestäni jollain tapaa vuoden ihanin. Jopa joulun veroinen, vaikka pääsiäistä ei juhlitaan yhtä komein menoin. Pidän pitkästä vapaasta ja hiljentymisestä kotiin. Askarteluista, keväisistä asetelmista, pajunkinnoista ja pääsiäisruohosta. Lasten kautta on ollut ihana päästä taas osalliseksi virpomisesta, koristelusta ja jännityksestä, joka päivään liittyy. Saa nähdä montako kertaa meillä vielä rientoihin osallistutaan. Luulen, että nyt mennään jo viimeisiä vuosia. 


Lapsuudesta on jäänyt mieleen myös kartta jonka kanssa herkkuja etsittiin. Isot ja koristeelliset pahviset munat olivat puolestaan meidän perheen pelastus ensimmäisinä vuosina. Allergiat kun sotkivat pahasti osallistumisen suklaamunien maailmaan. Vieläkin niihin on ihana sujauttaa jotain pientä, vaikka lapset alkavat olla jo isompia. Luulen, että teen sitä myös itseni takia. Siinä saa kosketuksen samaan taikaan, jota koin lapsena. 


Narsissit ja keltainen väri on keväällä ihana! Ostan niitä aina ennen pääsiäistä. Tänä vuonna olen juuri tuon ajankohdan takia kantanut jo monet erilaiset narsissiruukut kotiin. Siinä on sekin kiva puoli, että raaskii leikata myös maljakkoon. Toivoisin, että markettien valikoimiin rantautuisi myös persikan väriset ihanuudet. 


En oikein itsekään tiedä mikä pääsiäisessä on niin sykähdyttävää. Olen kevään lapsi ja rakastanut pienestä asti tätä vuoden aikaa. Pääsiäinen kruunaa sen ehdottomasti. Olen myös ehdoton noitakirjallisuuden fani, joten varmaan senkin takia juhla kolahtaa. Lapsena suosikkini oli Mimosa-noita. Kuka muistaa tuon ihanan kirjasarjan?


Minkälaisia perinteitä teillä on? Kuinka monella käy pääsiäispupu?

Ihanaa sunnuntaita!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Pääsiäisessä on kyllä on oma viehätyksensä. Meillä pääsiäisen perinteisiin kuuluu hyvä ruoka, keväiset kukat ja kotiin hiljentyminen. Ja kyllä meillä pääsiäispupukin tervehdyksensä edelleen jättää, vaikka pojat ei enää virpomassa käykään :)

  VastaaPoista
 2. Ihana värimaailma kuvissasi! Kevät hehkuu! Ja hauskoja maljakoita olet kerännyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En malta olla ostamatta näitä pieniä lasimaljakoita ja pulloja. Joukossa on designia ja vähemmän designia. Arkea ja juhlaa :)

   Poista
 3. Aivan ihana tarjotin ja siinä olevat narsissit . Pääsiäistä koristelen minäkin vaikka lapset ovat isoja ja syömme lammasta ja mämmiä. Olen yrittänyt etsiä nyt kaupoista oranssin värisiä tulilatvoja mutta en ole löytänyt tai keltaisia. Pajunkissat on myös mukavat maljakossa kuiviltaan. Niitä pitää nyt pääsiäiseksi käydä hakemassa .Lapset on jo isoja mutta minä en 😁

  VastaaPoista
 4. Meillä on lapsille joka vuotinen munajahti.Piilotetaan suklaamunia muutamaan huoneeseen ja sitten muksut kerää niitä koriin, josta lopuksi kaikille jaetaan saman verran.Usein mukana on myös serkkulikka.Teinitkin tykkää tästä leikistä:D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa pääsiäisen ja kevään odotusta! Pääsiäiskukko munii pääsiäispäivän aamuksi, tyynyn alle, pipoon tms. Nimenomaan kukko munii.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig