tiistai 26. maaliskuuta 2019

Kilpipiilean pistokkaat

Maaliskuu on mullanvaihtoaikaa parhaimmmillaan. Ohessa syntyy uusiin potteihin ja maljakoihin pistokkaita kuin itsestään ja vähän vahingossakin. 


Kilpipiilea on kiitollinen kasvi aloittaa viherkasviharrastus. Kuvan emokasvi kasvaa pihalla joka kesä. Kasvu on ulkosalla niin reipasta (muutenkin reippaalla kasvilla), että pistokkaita saa ottaa joka vuosi. Piilea jaetaan mullanvaihdon yhteydessä jakamalla juurakkoa. Valitsen aina vahvimpia pikkutaimia ja napsaisen ne irti. Pienemmät jätän emokasvin huomaan. On kivakin, että emokasvi ei ole pelkkä pitkä ranka vaan juurella on aina jotain kasvua. Näin kilpipiileasta tulee kesällä tuuheampi. 


Ronskiotteisen mullanvaihtajan käsissä napsahteli jonkun verran versojen latvoja. Kilpipiilea on niin hauska myös pienenä, että laitoin latvapistokkaat vesipulloihin. Olen oppinut, että lähes minkä tahansa viherkasvin voi laittaa maljakkoon tai multaan myös ilman juuria. Ei aikaakaan, kun kasvi on kasvattanut sellaiset itselleen. Kesän alussa siirrän pikkutaimet ruukkuihin ja vien ne parvekkeelle. 


Joko teillä on vaihdettu mullat?

SHARE:

4 kommenttia

 1. Tämä on kyllä niin söpö kasvi:)
  Vielä en ole multia vaihtanut,mutta kovasti on suunnitelmissa.Aina vaan jotain muka kiireellisempää tulee:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän jotenkin selvitä multashowsta ennen lumien sulamista. Sitten sitä kiirettä vasta riittääkin :D

   Poista
 2. Tätä en tunnista, mutta hauskalta näyttää. Mullat vielä vaihtamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpipiilea nousi suosionsa huipulle pari vuotta sitten. Peikonlehden veroinen trendikasvi :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig