tiistai 5. maaliskuuta 2019

Herkkä helmililja

Helmililjaa kutsutaan joskus myös toisella  nimellään helmihyasintti. Jotain samaa kasveissa on. Parasta  ovat pienet helmen muotoiset kukinnot. Alkuun kasvi meni meillä puutarhassa muiden joukossa ennen kuin todella huomasin sen. Joskus ihastuminen ottaa aikaa. 

 
Helmililjasta on tullut jonkilainen kevään airue minulle. Sipulikukista tämä on se, joka meille kotiin yleensä ensimmäisenä rantautuu. Sen myötä olen kiintynyt kasviin myös puutarhassa. Tarjolla on erikoisiakin lajikkeita, joita olisi kiva kerätä enemmän. Toivoisin, että niitä myytäisiin enemmän ruukuissakin. Erityisesti vaalenpunainen olisi ihana näin maaliskuussa.


Yksi helmililjan parhaita puolia on sen kuivan paikan sieto puutarhassa. En tiedä monelleko on tuttu asia, että helmililja pärjää hiekansekaisessa kuivassa pohjassa? Meilläkin helmililja on ainoa sipulikasvi, joka kivikossa menestyy erinomaisesti. 


Luulen, että napsin lamoavat kaunottaret pian maljakkoon.

Ihanaa keskiviikkoa!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Helmililja on mun kevään lemppari, sekä sisällä, että ulkona puutarhassa.
  Aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä on suloinen ja suosikki täälläkin. Viime syksynä istutin niitä vaaleanpunaisia, saas nähdä nousevatko...

  VastaaPoista
 3. Samoin mulle! Helmililja on ihan lemppari! Puutarhan yritän täyttää niillä :) Se tuo kevään! Sen sinisyys, herkkyys ja tuoksu! Toivotaan meille Helmililjamaisen kaunista kevättä! :)

  VastaaPoista
 4. No nyt ymmärrän, miksi pari vahingossa talon paahteisimpaan ja hiekkaisimpaan penkkiin eksynyttä helmililjaa jaksaa nostaa päänsä vuosi toisensa jälkeen.
  Kauniin hento väri ruukkusi liljoissa.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig