perjantai 8. maaliskuuta 2019

Hei me tehtiin Kepparikirja!

Kepparikirja on ollut unelma siitä lähtien, kun ajatus omasta kepparikaupasta oli vasta suunnitteluasteella. Kaavoja oli silloin lähes mahdoton löytää mistään. Tarjolla oli joitain ohjeita, mutta kunnon mallia ei löytynyt mistään. Jokaisen oma malli oli visusti tekijänsä tiedossa. Tiesimme, että emme ole ainoita, jotka ovat olleet alussa samassa tilanteessa. Siitä syntyi Kepparikirja - vinkkejä ja ohjeita keppihevosten tekemiseen.


Viime kesä kului kirjaa kuvatessa, kaavoja piirtäessä ja keppareita ahertaessa. Jännän äärellä ollaan siinäkin mielessä, että minä kuvasin kirjan. Kyllä oli kova paikka. Homma oli ihan erilaista kuin kukkien kanssa. Mutta kaikesta selvittiin. Suuri Kepparikirja on vihdoin täällä!


Erityisin juttu kirjassa on se, että tein sen äitini Eevaliisan kanssa. On ollut hyvin erikoista ja ihanaa tehdä töitä äidin kanssa. Kaksi aikuista, mutta kuitenkin äiti ja tytär. Myös oma tyttäreni auttoi ja piirsi oman kaavansa kirjaan. Hirnuvilla, myytävät keppihevoset ja koko kepparitaiteilu on meillä selvästi kolmen sukupolven juttu. 


Kirjassa on useita erilaisia ja erikokoisia keppareita. Jokainen keppihevonen on uniikki, ja jokaiselle hevoselle on myös varusteet. Kirjassa on useita kaavoja ja ohjeita keppareiden lisäksi suitsille, riimuille ja loimille. 


Kirjan älyttömän hienon taiton teki Jouko Luhola. Hänen pistämätön värisilmänsä jaksaa ihastuttaa joka kerta. 


Kirjasta löytyy myös muuta kivaa! Tosiharrastajalle siellä on reissureppu ja kisalaukku. Helpoilla nikkarointiohjeilla syntyy esteet. 


Kirja löytyy jo kaupoista. Sitä saa pian myös Hirnuvillan nettikaupasta. Sieltä löytyy myös tarvikkeita ja keppareita. Myytävät kepparit ja niiden mallit vaihtuvat koko ajan. Kierrämme keväällä myös messuilla Horse Fairissa Helsingissä ja Tampereen Hevoset-messuilla. Kirjaa voi ostaa myös sieltä. 


Kirja on suunnattu keppariharrastajille ja vanhemmille, jotka joiden lapset harrastavat. Kirjasta löytyy taatusti malli jokaiselle, myös pidemmälle ehtineille. Mukana on myös pari tosi helppoa mallia. 


Niin rakas ja ihana aihe kuin puutarha onkin, on kiva joskus hairahtua sivupoluille. Kepparikirja oli superhauska projekti!

Ihanaa lauantaita!

SHARE:

14 kommenttia

 1. WAU! Ja onnittelut! Ihania keppareita! Ei olisi tarvinnu olla yhtää kuvaamisestas hualissas, nii hyviä kuvia aina. Ja tua horsmakepparikuvaki -ihan tajuttoman söpö!
  Sehän on elämän rikkaus, ku on monta intohimon kohoretta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Se tosiaan on elämän rikkaus. Koen olevani niin onnekas, että myös tuo toteutuu myös töissä.

   Poista
 2. Paljon onnea uudelle kirjalle <3 Täytyykin käydä kurkkailemassa sitä :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ihanalle kirjalle! Juuri tällaista kirjaa olisin kaivannut silloin , kun tyttäreni aloitti kepparitouhut, eikä niitä kaavoja tai ohjeita oikein löytynyt mistään.
  Ihan huippu kirja Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin. Tuli ties minkälaista heppaa kun aloitettiin. Oli kivaa jakaa muillekin kaavoja. Ja harrastus on mielestäni nuorille hyvä. Käsitöitä ja liikuntaa :D

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut! Huikean hieno kirja. Sillä olisi ollut tilausta vuosikausia sitten, kun tyttären kanssa väsättiin keppareita hänelle ja hänen kavereilleen. Varmasti moni tyttö ja heidän äitinsä ottavat kirjan ilolla vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitejä ja tyttäriä tässä on kovasti ajateltukin <3

   Poista
 5. Such a super super lovely diy! A little childhood memory.
  Happy days and all my best
  Elisabeth

  VastaaPoista
 6. Upea kirja. Keppari horsmien seassa on todella söpö.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Laitoin kirjan heti varaukseen paikallisesta kirjastosta- kunhan saavat hankittua.
  Yhden kankaisen kepparin olen tehnyt, ja ainakin yksi pitäisi vielä tehdä, joten hyviä ohjeita tarvitaan! Siitä edellisestä tuli oman makuuni liian iso, pienemmälllä olisi helpompi käydä kepparikerhossa touhuamassa.
  -Taina

  VastaaPoista
 8. Todella mukava kirja auttanut paljon!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig