sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Sokerittomat lakritsitaatelit - lue helppo ohje

Sokerittomat, maidottomat ja gluteenittomat lakritsitaatelit ovat supernopeita valmistaa. Tämä helpommaksi ei karkin teko käy. Vegaaninen herkku on niin hyvää, että on vaikea uskoa sen olevan täysin sokeriton. Muitakaan makeuttajia ei tarvita, taateli pitää siitä huolen. 


Näitä herkkuja myydään myös valmiina. Meidän kulmilla niitä ei saa, joten olen ostanut raaka-aineita kotiin riittävästi. Sekin näissä on hyvä. Pussissa myytävät pehmeät taatelit ja raakalakritsijauhe eivät kovin nopeasti vanhene. 


Olen ostanut näitä valmiina pienempinä ja suurempina paloina. Isoimmat ovat kokonaisia taateleita, jotka on pyöritetty lakritsijauheessa. Jos haluat maksimoida lakritsin maun, pilko taateli pieniin osiin. Näin ei tule myöskään syötyä kovin isoa määrää. 


Raakalakristijauhetta on alkanut näkyä lähes joka ruokakaupassa. Purkki ei ole kovin kallis ja jauhe on suht riittoisa. Se maistuu aika lailla samalta kuin jauhe Draculakarkkien päällä. Jauhe on jopa sellaisenaan hyvää. Oikeastaan ainoa asia, joka on sokerittomalla kaudella maistunut karkilta tai samanlaiselta makealta kuin karkit. 


Poista taateleista kivet (jos niissä on sellaiset), pilko paloiksi ja kaada päälle lakritsijauhetta. Pyörittele ja nauti! 


Ihanaa alkanutta viikkoa!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Olipa kiva ohje! Tätä pitää kokeilla! Tykkään ohjeista, joissa ei ole liikaa mutkia ja ovat silti herkullisia. Hauskaa viikkoa sinulle, tulen kyllä uudelleenkin lukemaan tämän blogin juttuja :) :) :).

  VastaaPoista
 2. Tätä on ihan pakko kokeilla, näyttää vielä niin helpolta reseptiltä. Kaikki sokerin korvikkeet on kokeiltava. Olen yrittänyt vältellä irtokarkkeja ja muutenkin sokeria,kun koukussa ollaan.

  VastaaPoista
 3. Nämä menee heti testiin, oikeen vesi herahti kielelle.

  VastaaPoista
 4. Tämä on aivan ihana ohje. Ostin jonkun aikaa valmiita lakutaateleita, mutta sitten kokeilin itse ja ovat tosi hyviä. Valmistaminen on niin helppoa, ettei valmiita kannata ostaa. Olen jättänyt taatelit kokonaisiksi. Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Joulupaketissa sain näitä ja olivat herkullisia. Taidanpa tehdä itse lisää. Nams! Tuija

  VastaaPoista
 6. Oon ny muutaman pussillisen syäny pelekkiä pehemoosia taatelia ja hyviä ovat sellaasinaki, mutta ny tais löytyä tajunnan räjähyttävä risetti :D

  VastaaPoista
 7. Maistoin näitä joulun aikaan, toinen maku oli kaakaoon pyöritetyt taatelit, molemmat jumalaisen hyviä. Voisikin kokeilla tehdä itse, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig