sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

KANTTAAMISTA JA MIELENRAUHAA


Talomme on rakennettu tontille jossa on aikoinaan ollut maalaistalo omenapuineen. Tämä puoli tonttia on sitä vanhaa perua. Kevät oli yhtä mylläystä, kun siirsin alueelta perennoja Kirsikkamäkeen. 


Alue on nyt huomattavasti hillitympi. Kukassa on vain muutama kasvi kerrallaan.
Iiirikset, päivänliljat ja akileijat kukkivat parhaillaan ja pionit aloittavat pian. 

Alue näkyy suoraan olohuoneestamme ja se on nyt ihanan rauhallinen katsella. 
Siellä on myös kiva rauhoittua kanttauksen parissa. Puutarha edustaakin parhaimmillaan treeniä ja ahertamista, mutta myös rauhoittumista ja mietiskelyä. Kanttaaminen on sitä jälkimmäistä. Ja mieli rauhoittuu kummasti myös siisteistä istutusalueiden reunoista.


Aurinkoista viikonalkua!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Puutarhatyöt rauhoittavat ihmeesti ja treeni tulee siinä samalla lisäbonuksena. Vaikka kuinka olisi pää kierroksia täynnä, olo rauhoittuu puutarhassa aina vain enemmän ja enemmän. Puutarhasi näyttää niin kauniin levolliselta! Eikö teillä kasva ollenkaan rikkaruohoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tontti on rikkojen unelmakeidas. Maa on niin multaisa ja aurinkoinen, että ykkösenä sijaa pitävät nokkonen ja vuohenputki. Myös peltokorte ja peltokierto viihtyvät loistavasti, yksivuotisista siementäjistä puhumattakaan. Itse näen vain rikkoja, joita hulluna kitken. Näkyy niitä tossa kuvassakin. Mutta onneksi iso kuva on aika rauhallinen :D

   Poista
 2. Näyttää kauniille! Minulle tulee mieleen lapsuuden kesät puutarhassa, huoks...

  VastaaPoista
 3. Puutarhassa touhuaminen käy kyllä hyvin terapiasta.
  Sinulla on kaunis piha :)

  VastaaPoista
 4. Kauniin rauhallisia näkymiä, etenkin yläkuvassa.
  Puutarhassa ahertaminen ei kumma kyllä ole psyykkisesti laisinkaan raskasta. Ja se fyysinen ahertaminenkin tulee laitettua kuntoilun piikkiin. Kunnon kaivuu- tai muun urakointipäivän jälkeen ei ole laisinkaan huono omatunto, vaikkei lähdekään kiertämään normilenkkiä. Välillä on selkä jumissa ja paikat jäykkinä, mutta niin sitä mennään seuraavana päivänä jatkamaan hommia.
  Kanttaaminen on varsinaista hermolepoa. On kivaa kulkea ympäri puutarhaa omien ajatustensa kanssa kanttaamassa ja aivan mahtavaa sen jälkeen katsella kättensä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Välillä olen illalla ihan köppänä, kun joka paikkaan särkeen. Silti aina sama setti uudestaan seuraavana päivänä :D

   Poista
 5. Kanttaaminen on puutarhan mukavimpia puuhia. Tulee siistiä jälkeä nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tämä on ekoja asioita joita pihan hoidossa pitäisikin opetella jokaisen :)

   Poista
 6. Kanttaamalla saa puutarhaan siistin ja viimeistellyn ilmeen. Kiinnitin huomioni ylimmän kuvan upeaan tuijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jättimäinen tuija törötti yksin nurmikolla, kun muutettiin tänne. Nykyään se on oikein kiva, kun sillä on muita kasvikavereita :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig