maanantai 15. kesäkuuta 2015

PISAROITA


En omista sadetinta, mutta olen myös melko laiska letkun varressa seisoja. Se tuntuu ajan haaskaukselta. Tuulisilla ja paahteisilla keleillä kastella saa tunteja.

Minulla on tapana jättä letku jonnekin lorottamaan itsekseen mieluiten suutin ylöspäin. 
Siinä voi kätevästi samalla kitkeä tai perustaa uutta aluetta. 


 Näitä on ihana kuvata! Olen aina tykännyt miltä pisarat näyttävät lehdillä. 
 


Kuvat ovat puutarhan uusimmalta alueelta. Kuvia siitäkin pian, kunhan ehdin  kuvat kahlata läpi.

Mukavaa viikonalkua!

SHARE:

34 kommenttia

 1. Minä olen laiska kastelija, tai johtunee siitä että meillä joutuu letkija virittelemään kymmeniä metrejä jotta saa kaikilel kasveille vettä. Siksi kasteleln vain tänä vuonna istutettuja puita hyvin, perennoja valikoidusti. Onneksi eilen saatiin vettä sen verran että puutarha kastui ja säästyi yhden illan kastelupuuhilta. Upeat akileijat kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mäkin yleensä teen. Ihan pakollisella helteellä joskus ja kasvimaata tasaisemmin. Nyt istutettuja kasveja on joku miljoona ja aluetta on pakko kastella. Olen aika pulassa sen kanssa :D

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja kätevä tapa kastella!

  VastaaPoista
 3. Vautsi =) Näyttääpä kuvat vallan hurmaavilta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on yleensä aina kiva elementti kuvissa. Tämä on kätevämpi kuin sade, kun ei kastu itse eikä kamera :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Kontrolloitu vedentulo on parasta vedentuloa, ainakin kun sadetta on nyt saatu koko alkukesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin meillä sade ei ole riittänyt paitsi tällä viikolla. Tuuli on ollut järkyn kuivattava.

   Poista
 5. Kauniita kukkasia kera pisaroiden! Kastelu on todellakin tylsää ja letkua siirrellen minäkin homman hoidan, on niin paljon tärkeämpääkin tekemistä =D

  VastaaPoista
 6. Kauniisti kukkivia akileijoja, kera sadepisaroiden.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat! Ja tykkään niin Akileijoista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirsin summamutikassa jotain taimia tähän ja värikimara onnistui vähän vahigossa ihan nappiin. Tykkään tosi paljon tuosta tummanroosasta.

   Poista
 8. Hienoja kuvia! Akileijat ovat varmasti yhtä riemuissaan kun lapset kuumana kesäpäivänä sadettimen läpi juostessaan. Meillä ei tarvitse kastella vieläkään, sataa ihan joka päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin vähään tyytyviä, että usein ne ovat kastelulista vikoja. Nämä on juuri siirretty, niin pakko vähän yrittää.

   Poista
 9. Mietein tässä yks päivä kuinka saisin kehiteltyä sadettajan keväällä tekemälleni "hienolle" sadevesikerääjä -säiliölle!! Tällä hetkellä tosin on satanut niin paljon että säiliöstä valuu vedet yli. Hööh.. Jonkulaisen ratkaisun kyllä keksin sille, ettei saavi tolkulla tartte kantaa (tällä hetkellä hukkaan) ees taas pitkin pihaa, eikä hukkaa syntyisi!! :)

  Onko teillä akileijat jo noin kukassa, meillä ei vielä näkynyt nuppujakaan yks päivä!!? Täytyypä käydä tarkistamassa uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee astian pohjasta putki, joka on noin 10 asteen kulmassa alaspäin. Hienoa olisi tietysti jos se ohjautuisi jollekin istutusalueelle. Tai joku ylivuotoputki.

   Meillä kukkii jo kohta kolmatta viikkoa. Lehtoakileijat eka ja jaloakileijoista japaninakileija aloitti juuri. Kohta tulee ihanat kerratut Barlowt!

   Poista
 10. Ihan mahtavia pirskahtelevia kuvia!

  VastaaPoista
 11. Ihania värejä! Täytynee tästä lähteä akileija-kaupoille, tykästyin vallan. Onko nämä mitä lajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihan perusmaatiaisia. Akileijoja on tosi helppo kasvattaa siemenestä. Kylvin kelväällä vaaleanpunaista barlow´ta. Nyt niitä on kymmenkunta ja ensi vuonna kukkivat jo. Olen lisännyt niitä myös syksyllä siemenestä niin, että ripottelen niitä johonki kukkapenkkiin. Onko sulla ketään jolta saisit kuivia siemenkotia? Akileijat siemenet on tosi helppo kerätä. Sitten vaan ripottelemaan.

   Toki taimena saa valmista kamaa helposti. Olen ekat Barlow´t tilannut Viherpeukaloide alesta juhannuksen jälkeen. Nyt on hyvä aika ostaa!

   Poista
  2. Kiitos. Täytyypä kysellä siemeniä Hangon puutarhamummeleilta :)

   Poista
 12. Ihania kuvia, väreineen ja pisaroineen. Mä käyn lumoutumassa täällä säännöllisin väliajoin, oma piha on tällä hetkellä niin suurpiirteisellä hoidolla, että sinne pitää varmaan mennä jonkun leikkuupuimurin kanssa. Ruohonleikkuukin on torppaantunut jo useana päivänä, kun vettä tulee vaakasuoraan vähän väliä. Mutta...kesä <3 jokatapauksessa.
  Tulin myös kertomaan, että patalappuarvonnan lisäksi päätin arpoa lisäksi muutaman pikkuisen jutun. Sun nimi nousi hatusta, kun niitä arvottiin!
  Käythän keikkaamassa osoitteesi mun s-postiin, kunhan ehdit, saan sulle pienen yllätyksen matkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta! Mä olen blogiarvonnoista aina miettinyt, että olisi mahtavaa voittaa jotain juuri sulta. Et tiedä miten iloiseksi mut teit :) <3

   Poista
 13. Ihania akilleijoja ja kauniita kuvia! Minunkin pihassani metsän siimeksessä ensimmäistä kertaa yksi akilleija on kukassa :) Luulenpa, että ensi vuonna niitä on jo enemmän, jos saavat siementää rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat varmistaa homman, niin kerää kuivat siemenkotelot, avaa ne ja ripottele akileijojen lomaan. Varsinkin jaloakileijoilla olen huomannut tämän olevan olennaisempaa kuin maatiaisilla.

   Poista
 14. Onpa kaunista! Miten sulla voi olla akileijat jo noin kukassa? Mulla vasta hädin tuskin nupuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja etelässä asutaan molemmat? En tiedä, niin ne alueet vain vaihtelee. No sulla on ilo vielä edessä. Ei kuule huono sekään :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig