keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

KASVIHUONELAVA

 

Kasvihuoneen nälkä siirtyi kummasti, kun hyötytarhaani ilmestyi  GrowCamp (klik).
Sen lupaukset nettisivuilla ovat melkoiset. Erityisesti nämä "helppo kasata"–lupaukset aina mietityttävät. Siksi yllätyin, kun se oli oikeasti helppo.


Olen tässä viime aikoina merkkejä mainitsematta kasaillut kaikennäköistä ja kiroillut  melkoisesti. 
Siksi olin ihan huuli pyöreänä, kun tämän kasvihuonelavan kasaaminen oli kätevää.
Pistelin kasaan perusosan ja jatkopalan parissa tunnissa.


Eniten nauratti se, että onko tämä naisen suunnittelema. Moni osista napsautettiin paikalle kuin neppari, liuettiin helposti uria pitkin ja kankaat vaan lätkäistiin paikalleen isolla tarralla. Isot jättimäiset muoviruuvit olivat suosikkini. Ohjeet olivat selvät, ja mikä kivointa, niin osia oli sovittu määrä ja noita neppareita jopa ylimääräisiä. En kiroillut kertaakaan.


 Mies kasasi tuo alalaatikon mun kanssa, mutta sen jälkeen tei kaiken yksin. Täysin rouvain kasattavaa kamaa. Niin paras. Oli vähän supernainen-olo sen jälkeen.


Jos lavan täyttää mullalla, niin työskentelytaso on tosi optimaalinen. En ole varma onko tämä kasvarilava tismalleen samassa kohdassa ensi kesänä (tavarat kun tuppaavat jostain syystä siirtymään), niin ratkaisin kasvupaikat laastisaaveilla, isoilla kasvatussäkeillä ja amppelilla.

Mulla ei mahdu nämä kaikki parvekkeelle, ja kun kelit ovat mitä ovat, niin tämä on paljon parempi ratkaisu. Ei tarvitse huolehtia keleistä. Päivällä nostan muovireunan ylös, niin että kasveja suojaa vain verkko silloin. Siitä syystä tuolla on myös pikku-viherkaalit vankistumassa. Ei pääse kirpat syömään.

Homma toimii niin, että tuossa paketissa on perusosa, joka on passeli pieneen tilaan. Jos sitä haluaa pidentää niin voi seuravaana kesänä ostaa jatkopalan. Tai kaksi tai kolme kerralla saman tien. Musta tämä kaksiosainen on jotenkin tasapainoisen näköinen lavatarhassa.

Ja kun bloggaaja olen, niin tottakai mietin sitä, että tämä on tosi kaunis tummien lavojen kanssa. Ja koska tämä on keskivertonaisen korkuinen, niin kuvista saa tosi tasapainoisia kahden lavan korkuisten laatikoiden kanssa. Eli asiat tärkeysjärjestykseen! Hihiii....


Alue on vielä vähän kesken, mutta GrowCamp sai kodin päärynäpuun vierestä ja alueelle tulee myös rungollisia marjapensaita. Kyllä hänen nyt kelpaa.
Kahteen moduuliin mahtui helposti kymmenkunta tomaattia ja  muutama kurkku. Lisäksi siellä pitelee ilmoja joukko kaikenkarvaisia pikkutaimia kuten maissit, viherkaalit ja pienet kesäkukkataimet jotka vasta totuttelevat ulkoilmaan.


GrowCamp on tosi hyvässä alennuksessa, sen suomalaisessa nettikaupassa (klik). Omanikin on tuolta.
Näitä kuvia pukkaa blogiin varmasti pitkin kesää. 

Satoa odotellessa!
SHARE:

17 kommenttia

 1. Tuohan on mainio vehje! Tuo katossa menevä tanko on myös ihan huippu. Siihen saa hyvin amppelit roikkumaan, kuten sulla onkin. Meillä on tosi pieni, naapurista perinnöksi saatu kasvihuone ja harmittelen aina kun mitään ei saa roikkumaan. Jopa tomaattien tukilankojen kiinnitys on todella hankalaa kun ylhäällä ei ole mitään, mihin saisi edes narun kiinni. Ihana hyötypuutarha muodostumassa - kiva nähdä kesän mittaan lisää kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, veit sanat suustani. Mulla on ollut aikaisemmin sama ongelma partsilla, kun pitkiä tomaatin rötköjä olen yrittänyt sitoa. Bongasin heti tuon kattotangon. Myös harjan alareunoissa kulkee tangot ja sidoin tomaatteja myös niihin.

   Poista
 2. Keskenk tai ei niin alue näyttää niiiin hyvältä jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on jatkona viime kesän kasvimaalle ja yhdessä ne muodostavat jo melkoisen alueen. Tämä uusi on portaan verran korkeammalla ja tykkään kun kasvimaalla on tasoero. Varsinkin kun värimaailma vähän muuttuu.

   Poista
 3. Onnea uudesta kasvarista! Näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 4. Onpas mielenkiintoisen näköinen kasvihuone. En ole tuollaista nähnytkään. Kerrohan kokemuksista pitkin kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään. Mietin, että tuo ei ole ollenkaan paha lisä, jos joskus viereen tulee oikea kasvihuone. Siellä voi sitten kahvitella ja tuolla pitää ne tomaatit :D

   Poista
 5. Näppärän näköinen kasvihuone. Ja sen verran simppeli rakenne, että tuon voisi ihan hyvin siirtää toiseen paikkaankin. Meilläkin nimittäin tavaroilla on kumma taipumus kulkea paikasta toiseen. Ja vaikka hankkisi isomman kasvarin jossain vaiheessa, tuo toimii hyvänä lisäapuna.
  On tullut viime vuosina kasattua yksi jos toinenkin huonekalu ja vempain, joten oikein kaipaan yksinkertaisia kasattavia. Ikea on vienyt ohjeistuksen ja helppouden aika pitkälle, mutta kehittämistä on heilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mäkin ajattelen. Onneksi tämän kanssa voi valita myös tuon täytön. Multatilaa olisi tosi paljon, jos tämän mättäisi täyteen. Mutta sisään mahtuu nytkin laastisaaveja hyvin. Musta oli pikku juttuna kiva se, että voin laitttaa tuonne myös lannoitepaketin, mistä mätän tomaateille. Koska isossa pihassa on niin paljon kaikkea, niin jokainen pikkuinen ajansäästäjä on tarpeen. On kiva jos tavarat on lähellä siellä missä niitä käyttää.

   Tämän kasaus oli ohjeistuksen takia helppoa. Tykkäsin kuitenkin eniten siitä, etten tarvinnut mitään muita työkaluja. Tämä oli myös livenä laadukkaammaan näköinen kuin paketin kannessa. Yllätyin tosi iloisesti.

   Poista
 6. Mäkin tarttisin tommosen...
  Mun tomaattiparat huojuu tuolla tuulessa, muka lämpimällä seinustalla.

  VastaaPoista
 7. Onpas näpsäkän näköinen peli! Ja ihan blogikelpoinen :) :)

  VastaaPoista
 8. Hei, miltä growcamp näyttää nyt yhden talven jälkeen? Onko laatikkokin muovia? Kestävyyttä pohdin, kun hinta on kuitenkin aika kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin ne "muovi-ikkunat" talveksi pois ja jätin koko rungon paikoilleen. Sille ei näy käyneen mitään. Vähän huteramman näköinen se on ilman ikkunoita, mutta ei sille silti mitään käynyt. Pyyhin rungon samalla kun lavatkin ja se on yllättävää kyllä ihan yhtä siisti kuin viime keväänä. Ne ikkunat ovat hyvälaatuista pehmeää muovia, mutta en halunnut juuri tuon arvokkuuden takia jättää ulos ja kokeilla kestääkö. Vähän siinä on puljaamista ja kasaamista, mutta teen mieluummin niin ja pidän kasvarin paremmassa kunnossa. Mulla ei ole lavassa multaa, vaan mulla on growcampin sisällä laastisaaveja ja altakastelevia ruukkuja. Koin, että pitkäikäisyyden takia parempi ratkaisu.

   Poista
  2. Kiitos raportista! Tänä(kin) vuonna tulee paprikalle kova kilohinta... ;)

   Poista
  3. Päivän paras! :D Niitä ei parane ajatella ja laskea. Loppuu harrastaminen lyhyeen :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig