lauantai 13. kesäkuuta 2015

KASVATUSSÄKILLE ALUSTA


Liekö vilpoinen alkukesä tehnyt sen, etteivät kaikki omat kylvöt ole olleet ajoissa. 
GreenCaren taimisäkkeihin olen istuttanut maissia ja kylvänyt härkä- ja vahapapuja. Jälkimmäiset eivät ole vielä pitäneet kiirettä. Vaikka muuten suosin astioita, niin parvekkeella ja talon seinustoilla kasvusäkit ovat kaikkein parhaimpia.

Parveke on kokenut muodonmuutoksen uuden laatoituksen ja kaiteen ansioista. Ei tuntunut oikealle lätkäistä säkkejä suoraan lattialle. Mietin jo tovin mitä sinne alle voisi kehittää.
GreenCaren mullat saavuivat lavoina, joiden alla oli trukkilava.

Sahasin lavasta osan pois ja läträsin pintaan tummaa saunavahaa jota jäi mökin remontista yli. 
Nyt ne istuvat ilmeeltään Strömsön kasvihuonekaappiin.
En jaksa piiloitella kasvusäkkiä minkään kankaan sisään. Siksi tykkään siitä, että tässä säkissä on melko maltillinen ilme. Ja lavan kanssa siitä tuli oikeastaan aika kiva. 

Säkkeihin on suositeltavaa tehdä viillot pohjaan, jotta ylimääräinen vesi valuu pois. 
Tuleeko ideoita mitä tuonne alle voisi jemmata ylijäämä vettä varten? 

SHARE:

8 kommenttia

 1. Siitähän tuli kivannäköinen kokonaisuus. Kerrohan miten kasvit varttuvat. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Papujen suhteen olen melko luottavainen. Olen aikaisemmin kasvattanut kasvihuonekurkkuja ja tomaatteja partsilla. Näitä tulen varmasti kuvaamaan vielä :)

   Poista
 2. Olet oikeassa. Säkki on kivan näköinen. Sehän on kuin tyyny ja tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa! Meilläpäin saa kaupasta ostaa Riitan herkun metripizzaa, jonka pohjana on läpinäkyvä, suurehko ja matala muoviastia. Se ainakin mahtuisi tuonne väliin. Montaa litraa vettä sinne ei mahdu, mutta jos veden kippaisi hetken kuluttua pois.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen! ja säkki kelpaa olla ihan noinkin. Jos lava olisi minun, laittaisin alle suurtalouskeittiöistä tulevia mustia muovilaatikoita, dynoiksi taitavat niitä sanoa. Reunaa saa madallettua leikkaamalla saksilla jo on liian korkea sellaisenaan.

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää! Minullekin tuli mieleen nuo kaupan muoviastiat.

  VastaaPoista
 5. Blogistania on niin paras! Ihan mahtavia ideoita. Arvasin, että teihin voi luottaa :D

  VastaaPoista
 6. Dyno laatikoita täältäkin ehdotettaisiin =) Ne mahtuvat tuommoiseen tilaan ja niitä on helppo käsitellä =) Säkit näyttää vallan kivoilta tuon tumman trukinlavan päällä - ei muuta kuin kasvun ihmeitä odottelemaan =)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig