perjantai 20. maaliskuuta 2020

Hieman happea

Uusi rytmi ja rutiini on alkanut hahmottua viikon aikana. Päivä kuluu töiden ja kotikoulun parissa, iltapäivästä suuntaan hetkeksi pihahommiin tai kävelylenkille. Jostain syystä happi tuntuu eristyksen rinnalla elintärkeältä. Olen omasta puutarhasta tällä hetkellä kiitollisempi kuin koskaan. Kevätsiivous etenee kuten kaikki vuosina, mutta silti tunnelma on erilainen. Tiedän olevani tällä hetkellä etuoikeutettu ja toivoisin, että kaikilla olisi mahdollisuus omaan pihaan. 


Kummallista tilannetta korostaa talveton talvi, jonka kaikki tuntuvat unohtaneen koronaa ihmetellessä. Kuukaudet ovat menettäneet merkityksensä, ja huomaan unohtavani, että nyt on maaliskuu. Siitä muistutti aamulla lumikerros, joka oli kuorruttanut pihan. Nopeasti se suli pois, kun päivä eteni. Olen rapsutellut jäisiä kukkapenkkejä ja leikellyt pensaita. On ihanaa, kun ei tarvitse pitää kiirettä kevään kanssa. Kaiken ehtii kyllä. 


 
Puutarhahommat ovat tällä mallilla vyöhykkeellä 1b. Vaikka keli on aika kirpsakka, puskee maasta tulppaaneja ja narsisseja. Ensimmäiset krookukset ja lumikellot kukkivat jo. Ihanaa viikonloppua!
SHARE:

3 kommenttia

  1. Ehkä omituinen talvi olisi tälle vuodelle ollut riittävä erikoisuus. Me puutarhan omistajat olemme nyt etuoikeutettuja. Olen todella onnellinen omasta pihastani juuri nyt.
    Leppoisaa ja happirikasta viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Tämä kummallinen säätilanne on aiheuttanut hämmennystä puutarhaharrastajissa. Talvisuojata vai ei, voiko kevät työt aloittaa, milloin lannoittaa ym. ym. Pitänee malttaa, onhan vasta maaliskuu. Mutta puutarhakuvasi ilahduttavat kauneudellaan!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig