maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kohti kesää ja kukkia

Jos jollekulle ei ole vielä tullut selväksi, olen innokas kesäkukkien kasvattaja. Esikasvatettavat, suorakylvöt ja valmiit taimet - you name it! Täältä löytyy joka kesä niitä kaikkia. Ruukkujen määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Se vaatii paljon yksivuotisia kukkia. Esikasvatus on hauskaa ja myös edullinen tapa täyttää ruukkuja.


Suorakylvöjä varten meillä on pari isompaa kukkapenkkiä ja keittiöpuutarha. Esikasvatetut taimet päätyvät minulla aina ruukkuun. Suorakylvöillä katetaan isompia aloja. Punakosmoskukat, kehäkukat ja neidonkukat ovat suosikkejani. Myös pioniunikko on upea kaikissa vaiheissaan.


Tällä hetkellä poteista nousee köynnösten lisäksi kesäpäivänhattuja. Kohta on aika kylvää ainakin samettikukat ja auringonkukat. Parvekkeen ruukkupuutarha ei täyty itsestään. 

Jos innostuit kesäkukista yhtä paljon kuin minä, kuuntele uusin Puhetta puutarhasta -podcast. Tein Versoilevan sivuille myös artikkelin aiheesta. Sieltä löytyy myös kätevä kylvökalenteri. Aurinkoista viikkoa!


SHARE:

8 kommenttia

 1. No täytyypä kuunnella vinkkejäsi. Kesäkukat ovat ihania, minä ostan ne enimmäkseen taimina. Ihanaa, kun Huvilaa & Huussia näkee tv:stä! Nyt on juuri sopiva aika haaveilla kesästä ja suunnitella omia puutarhatöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin onnellinen tosta ohjelmasta. Hienoa mulla mukana tollasessa ohjelmassa, jota oon itsekin fanittanut varsinkin oman puutarhaharrastuksen alkuaikoina :)

   Poista
 2. Ihanan kesäiset kuvat! Mulla esikasvatukset etenevät tuskastuttavan hitaasti ja harsosääsket aiheuttivat vielä oman ikävän lisän, joten saattaa olla, että tänä vuonna kesäkukat tulee enimmäkseen ostettua valmiina. Jotain aion myös suorakylvää. Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niin kurjia juttuja. Taudit tuppaa viemään aina koko satsin kerralla. Mä ajattelen niin, että yksi vuosi ostotaimilla on kans kivaa. Aina tulee uusi kevät ja uusi esikasvatusmahdollisuus. Olen joskus suorakylvänyt myös ruukkuihin.Kokeile sitäkin :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Piti muotoilla vielä vähän, siksi poistin aiemman kommentin. Kurjaa, kun täällä ei kerran julkaistua kommenttia enää saa muokattua...Tiedustelen nyt sinulta, kun Instan puolella en eräältä instaajalta saanut selväsanaista vastausta, mistä tuollaisia salmiakkikuvioisia harmaita ruukkuja voisi löytää? Riippuu tietenkin, onko sinun ruukkusi vanha vai uusi hankinta, vanhaa ei välttämättä enää ole tarjolla missään. Kryptinen vastaus, jonka sain, taisi olla: paikallisesta tavarataivaasta. Sen perusteella en kyllä osaa lähteä arpomaan, minne minun pitäisi suunnistaa selvittääkseni voisiko minullekin käydä tuuri ja löytäisin tuollaisen ruukun jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ollut useana vuonna myynnissä Mustila Puutarhassa. Omanikin on sieltä. Siellä on myös muita samantyyppisiä harmaana, mustana ja punasavena. Mulla on useita ja nämä kaikki sopivat keskenään yhteen kauniisti. Hieman tyyriimpiä ruukkuja, mutta ostan näitä joka kesä muutaman. Hiljalleen kertynyt useita. Nyt on hyvä aika suosia pientä suomalaista toimijaa. Alla suora linkki tuotteeseen niin ei tarvitse haahuilla ympäriinsä :D

   https://www.mustilapuutarha.fi/epages/mustilapuutarha.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015021709/Products/11191144

   Poista
  2. Hei Kati! Ihan loistavaa, että laitoit vastauksen ja linkinkin, superisti kiitoksia! Ps. Oli tosi kiva lopputulos eilisillan ohjelmassa :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig