maanantai 6. heinäkuuta 2015

AHERRUSTA JA JUHLAA

Minun onneni syntyy pienistä puroista. Juhla keskellä arkea, iloinen työ ja pienet päivittäiset nautinnot riittävät jo pitkälle. Kun en aherra jonkun toisen pihalla, otan lapion käteen omallani. 
Aikainen aamu antoi mahdollisuuden hiipiä pihalla yöpaitasillaan ja nauttia hetkestä. 
On ihana saada aikaiseksi ja tuntea mukava väsymys kropassa.


Tyttären kanssa ohimennen valmistetut munattomat ja maidottomat kardemummaletut valmistuivat suit sait lounaan päälle. Parvekkeelta pari tuoretta mansikkaa ja vähän tomusokeria. 

En muista milloin olisin ollut näin kiireinen. Ja samaan aikaan olen nauttinut useammat kahvit parvekkeellani kuin ikinä. Ja mieluiten jälkkärin kera.

Aamupäivän työn alla oli nimittäin Kirsikkamäki. Tänään alkoi tulla valmista, kun persikkatyrnitkin saivat katteet alleen. Alueelle on istutettu kolme rusokirsikkaa ja kaksi vaaleaa amarellityyppistä hapankirsikkaa: Huvimaja ja Sikkolankirsikka. Kaikki marjapensaat ja kirskikkapuut hain alkukesästä Viherpeukaloilta. Pikkuruiset tyrnit lähtivät heti kasvuun. 

Parin vuoden päästä kirsikat toivon mukaan jo varjostavat hieman paahteista aluetta. On ihana kun voi huoletta luottaa maisemointikankaan ja katteen pitävän rikat kurissa. Yksi huoli ja hoidettava alue vähemmän. 

Tuuli nakkelee tavaroitani pitkin pihoja, mutta en anna sen lannistaa. Sillä seuraavaksi painun kasvimaan kimppuun!
SHARE:

15 kommenttia

 1. Teikäläisellä kyllä virtaa riittää! Ihan kateellisena seuraan sun lapionhelutusta:)) Letut ja pannari on ihan parasta! Eilen tein pannaria, oisin varmaan voinut syödä koko pellillisen yksin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä stressaan, mutta yritän silti elää hetkessä ja nauttia kaikesta. Viikonlopun tiukka työrupeamakin meni kuin siivillä, kun oli työkaveri jonka kanssa nauraa tarpeeksi :)

   Poista
 2. Kaunis jälkkäri!

  Minä elän edelleen kaaoksen keskellä, vieläkin on isän kuolinpesässä hoidettavia asioita. Onneksi sentään perunat, kurpitsat ja tomaatit kasvavat, ne sain ajoissa maahan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossain vaiheessa helpottaa. Välillä on sellaisia vuosia ettei niin ehdi. Pienikin sato ilahduttaa silloin. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! PElastin sen jyrän alle menossa ollesta talosta. Maksoi kokonaiset 15 euroa. Se on kyllä aivan ihana!

   Poista
 4. Minäkin olen opetellut ottamaan ilon irti pienistä hetkistä, kun kesä on vuoden kiireisintä aikaa. Eilen juuri totesin, että on täydellistä kun voi hiippailla omalla pihalla yökkärissä. Puskat ovat sen verran kasvaneet, ettei tunne enää olevansa ihan tarjottimella. En tiedä mikä vapauden tunne siinä yökkärissä kuljeskelussa on, mutta jokin siinä ihastuttaa.
  Hei, mitä muuten on persikkatyrnit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ja mieluiten vielä paljain jaloin.

   Tuo on ihan tavallinen tyrni. Lapussa luki persikkatyrni, jonka lajike on Pertsik. Venäjältä lähtöisin oleva vähäpiikkinen lajike. Kummallinen suomalainen nimi. Tuskin sillä mitään tekemistä on persikan kanssa.

   Poista
  2. Ai, kiitos tiedosta! Kuvittelin mielessäni jo persikanmakuisia tyrnejä...olis varmaan muuten ihanan makuisia happamiin verrattuna. :D

   Poista
 5. No, jopas! Hedelmätarhan rakentaminen ei olekaan pikku juttu. Puutarhurointi tuo hyvää mieltä, on suuri riemu nauttia kättensä töistä vaikkapa lettuja mutustellen. On erinomainen taito osata nauttia arjen pienistä jutuista, se on sitä onnellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään siitä, että hyötykasvit ovat pitkin poikin pihaa koristekasvien kanssa. Mulla on hedelmätarhaa myös toisella puolella pihaa. Sen rakentaminen on kyllä haastavaa.

   Poista
 6. Ihana tuo lipasto! Letuista puhumattakaan :D Olisinpa minäkin pihamaalla yhtä aikaansaapa. Ihania heinäkuun päiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee jo vähän hulluuden puolellle täällä :D Ihanaa kesä sinnekin <3

   Poista
 7. Kuulostaapas niin houkuttelevalta kaikkinensa. Mikäänb ei ole parempaa kuin nautinnollinen työ ja ihanat pienet asiat ja hetket ja tietysti letut jälkikasvun seurassa =) Kirsikkamäki näyttää upealta jo nyt. Tuo kuorikate on niin piste i:n päälle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran pitää malttaa, että vähän herkuttelee. Sitten jaksaakin taaas. Olen sitten talven paastolla, kun en liiku näin paljon.Otan kaiken irti (syömisen) muodossa tästä liikunnan määrästä :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig