perjantai 10. heinäkuuta 2015

UUTUKAINEN PERGOLA

 Kesän suurimpia ponnistuksia on ollut kasvimaan laajennus, johon kuului myös pergolan ja portin rakentaminen. Kerroin jo aiemmin Accoya-puusta, josta parvekkeemme kaiteet on tehty. Samasta puusta valmitui myös kevytrakenteinen portti ja pergola.


 Osa laatikoista on tehty kierrätyspuusta. Halusin pergolalle samanlaisen harmaan ilmeen, mutta en halua olla rakentamassa sitä muutaman vuoden välein uudestaan. Harmaantuneena Accoya on täysin huoltovapaa, mutta se kestää taatusti seuraavat 30 vuotta.


Tolppakenkien varaan asennettu pergola ja portti tuovat kaivattua raamia kasvimaalle. Sillä on myös merkitys pihan isommassa mittakaavaassa. Rinnetontti laskee kohti kasvimaata. Korkea pergola tasapainottaa korkeuserojen tuntua kauempaa katsottuna. Tontti ei näytää enää "roikkuvan" reunoiltaan. Pidän rinnetontista, mutta tätä korkeampaa elementtiä se on kaivannut jo pitkään.Halusin rimat pergolan kattoon, jotta siihen saa halutessaan amppeleita roikkumaan. 
Nyt se toimii myös tukena. Juurimaton kanssa istutettu karhunvatukka saa pergosta toivon mukaan hyvän tuen. Lipstikkaa sen sijaan ei edes pegola pidättele. Jotain sen komeasta mitasta kertoo se, että pergola on yli 2 metriä korkea.

 

Olen tosi tyytyväinen!

SHARE:

23 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Toiveissa on myös toinen hieman järeämpi oleskelualueelle. Mutta ei vielä pitkään aikaan. Nyt on ahketoitu ihan tarpeeksi. Olen myös oppinut, että perustettuja alueita pitää keskittyä välillä hoitamaan. Ei voi koko ajan vain tehdä uutta. Harmi!

   Poista
 2. Tehän olette aivan valtavasti ahkeroineet siellä tänä kesänä!
  Tykkään kovasti noista pergolarakenteista ja tuo huoltovapaus ja kestävyys ovat kyllä loistavat ominaisuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä ja Kirsikkamäki ovat todella työllistäneet. En voisi olla tyytyväisempi! Tuo pergolan puu kestäisi maata vasten ilman tolppajalkojakin. Sille annetaan silti 30 vuoden takuu.

   Poista
 3. Tuosta tulee kaunis. Meilläkin lipstikka meinaa saada joinain kesinä hillittömät mitat. Kukinnot olen jo oppinut leikkaamaan ajoissa pois ettei siemennä ja leviä joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä leikkaan sen pian. Musta se on niin hauskan näköinen, että olkoon hetken noin :)

   Poista
 4. Olet saanut siellä tosi paljon aikaan! Hyvältä näyttää :) Haaveilen tuollaisesta pergolasta myös - taitaa jäädä toteutus toiseen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee yleensä näin paljon kesässä. Tänä kesänä en osannut valita teenkö kasvimaan laajennuksen vai Kirsikkamäen. Lisäksi jälkimmäinen yllätti työläydellään. No nyt on kyllä tosi tyytyväinen olo, kun rankin on jo takana.

   Poista
 5. No hei, onhan sitä sinullakin täällä kasvimaan pergolahässäkkä :) Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee! Miten sattuikin meillä molemmilla samaan aikaan :D

   Poista
 6. Hyvältä näyttää uusi pergola!
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt saisi puhuri riittää. Lempeät tuulet kuulostavan sen sijaan hyvälle :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää. Kyllä tuntuu hyvältä kun saa jotakin tuollaista aikaiseksi. Siitä voi nauttia monia vuosia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kropassa hetken, mutta mieli lepää monta vuotta. Mukavaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista
 8. Tyytyväisyyteen on aihetta ja suureen iloon, kaunis pergola Sinulla! Lipstikka rehottaa meilläkin, tosin kuritan sitä leikkaamalla kukkavanat ajoissa pois. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kiva pergola ja kome lipstikka. Minä haaveilen sellaisesta englantilaistyylisestä "ylärima-aidanteesta tolppineen" kasvimaan ympärille. Tosin voi olla, ettei mahdu, kun aita villiviineineen on niin lähellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ihana. Mä toivon vielä pitkää juoksupergolaa, oleskelupergolaa ja pergolaporttia. Jokohan ne riittäisi? :D

   Poista
 10. Hieno pergola! Sekä upea lipstikka!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig