tiistai 7. heinäkuuta 2015

PARVEKKEELLA EI ONNEKSI SADA


 Viileinä ja sateisina kesinä meidän parvekkeen merkitys korostuu. 
Vaikka ulkona tihkuttaa vettä ja tuulee, niin partsilla voi aina juoda kahvit tihkusateessakin katoksen alla.


 Olen varustanut parvekkeekkeen niin, että ruukutushommat onnistuvat myös siellä.
Riittävä määrä hyllyjä ja amppeleita mahdollistaa yrttien, kurkkujen, salaattien ja kesäkukkien kasvatuksen. Koska mikään ei tunnu riittävän, niin ruukuttelin lisää laventeleita ja yrttejä.
Nämä hauskat Luhdan Taimi-pussukat ovat tosi rennot, mutta samaan aikaan siistit!


 Vihertarha-teline istuu tosi hyvin mustiin kalusteisiin. Minulla oli toiveena jo keväällä siirtää taimihylly kesäksi parvekkeelle. Se on tosi iso, mikä sopii minulle hyvin. Nyt se istuu tänne tosi hyvin.


Olen ihan onnessani vieläkin parvekkeen remontista. Täällä on nyt niin ihana sipsutella sukkasillaan.
Ja koska tänään(kin) sataa, aion painua taimikaupoille. Taimiosastot ottavat onneksi uusia eriä vastaan vielä kesälläkin. Katsotaan mitä sieltä nyt löytyy. Tuskin tyhjin käsin palaan.
   
*Luhdan tuotteet saatu yhteistyön kautta*
SHARE:

18 kommenttia

 1. Ihana paikka!
  Meillä parveke on ollut vain pyykinkuivatusta varten, mutta täytyiskin ehkä varustaa se jollain tuoleilla. Se on jäänyt ihan retuperälle, kun on tota ulkotilaakin niin paljon. Mutta muualla ei ole kyllä näillä säillä tarpeellista kattoa.
  Eilen kun keräilin kotiloita, ajattelin että kohta siirrän kaikki viljelykset parvekkeelle turvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan sama monta vuotta. Pikkuhiljaa olen lisännyt käyttöastetta. Parveke on ainoa paikka missä unohdan pihan touhut ja keskeneräisyyden. Pihalla en malta juoda kahvia, kun koko ajan nypin jotain. Suosittelen :)

   Poista
 2. Parvekkeet ja katetut terassit ovat tällaisilla ilmoilla kyllä mainioita paikkoja. Katoksen alla voi hyvinkin istuskella, kun käriytyy huopaan ja laittaa villasukat jalkaan näin heinäkuussakin :)
  Parveke näyttää ihanalta! Nuo Luhdan tuotteet on tosi kivoja. Hankintamyssyssä on tuo pyöreä teline. Siinä on jotain ihanaa fiftarityyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se teline on kyllä aika vänkä. Tykkään koosta ja ulkonäöstä varsinkin mustana. Se on välillä pöydällä ja siinä se tosi näyttävä. Onneksi se onkin tuon kokoinen, koska isolla partsilla se jäisi helposti jalkoihin.

   Poista
 3. Tänä kesänä onkin parvekeet olleet tarpeeseen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kaikki katokset :D Yrtitkin viihtyvät tällä paremmin kun vähän suojaisampaa.

   Poista
 4. Meillä on selvä puute, parveke. Tänään ajattelin kyllä uhmata sadetta ja polkaista rosarion käyntiin. Märkä savnen maa on helpompaa kaivaa pois kuin kuiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meiltä puuttuu terassi. Pitkään surin sitä, kunnes tajusin, että parvekin on tosi kiva. Ja on mukavaa, kun tämä ei ole maan tasalla. Mä painun multahommiin myös just! Sieltä kaupasta löytyi yhtä ja toista.

   Poista
 5. Todella kaunis ja kutsuva parveke. Kokokin on ihanteellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän oudoke kokonsa puolesta. Mutta on kiva kun sinne pääsee olkkarista, keittiöstä ja makkarista. Ja kiitos :)

   Poista
 6. Ihanalta näyttää ja nuo taimipussukat tuntuvat olevan kokeilemisen arvoisia, terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo mietin niille jatkokäyttöä talveksi. Pesun kautta ja pussukaksi haloille tai esimerkiksi tumpuille eteiseen :)

   Poista
 7. Kaunis parveke, ihana hiippailla sukkasillaan ja nautiskella kahvista tai teestä ja upeasta näkymästä puutarhaan! Meillä on parveke metsäänpäin, mutta terassi korvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmalla osalla omakotitaloasujista oleskelutila on terassi. Molempi parempi. Mahtavaa jos on molemmat. Ja sulla on ihana metsä siinä vieressä. Mulle kelpaisi :)

   Poista
 8. Minun pienellä parvekkeella ei ole lasitusta, joten sateisina päivinä pitää toivoa tuuletonta keliä, muutoin parvekkeelle ei ole asiaa. Tuulen kanssa sade kastelee lattiankin, mutta jos pisarat tulevat suoraan alas, suojaa vino katto parveketta sopivasti. Tänä kesänä on into parvekkeen laittoon ollut vähän hakusessa...en tiedä, mikä masentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin vaihtelee into eri juttujen suhteen. Luultavasti sateinen ja viileä kesä on saanut innostuksen parvekkeeseen sananmukaisesti kukkimaan. Meidän talo on suojassa ja koska tämä ei ole kerrostalo, niin tuuli ei haittaa. Muistan kyllä kerrostalo ajoilta tuon, kun tuulen kanssa vesi kasteli lattian ja kaikki kamat siitä reunalta. Ei ollut kivaa.

   Poista
 9. Parveke on kyllä kiva ja sinullahan se on ihan keidas :)
  Meillä katon alla on vain osa terassia ja tietenkin paviljonki, joka näissä Norjan rannikon oloissa on bolteilla terassissa kiinni....muutenhan se lentäisi ties minne. Nykyään haaveilen ihan oikeasta lasitetusta talvipuutarhasta.
  Nuo pussukat ovat valtavan kivan näköisiä :)
  Heinäkuun iloa sinulle - säällä kuin säällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitettu talvipuutarha olisi ihana! Jos olisin rakentanut talon itse, niin se olisi ollut ihan musta. Samoin jenkkityylinen iso katettu veranna johon saa keinun roikkumaan.

   Iloista kesää sinnekin!

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig