perjantai 3. heinäkuuta 2015

SCABIOSA


Sisäinen kasviharrastajani juhlii aina, kun kaukasiantörmänkukan nuppuja alkaa ilmestyä. Tämä kasvi on mitä kaunein aina nuppuvaiheesta kukintoon. Rakastan sen pieniä karvaisia kukinnon alkuja.Kasvissa on luonnonkasveille ominaista herkkyyttä, mutta se on kuitenkin riittävän näyttävä puutarhaan. Ja ennen kaikkea se ei tarvitse tukea. Minulla on hennonliilaa ja valkoista 'Alba' lajiketta.


Aivan justiinsa se kukkii. Saatan joutua tekemään uuden postauksen. Mutta juuri nämä höyrähtämiset johonkin pikkuruiseen puutarhassa ovat harrastuksen suola. Nyt nautitaan, sillä kohta saa taas odottaa vuoden.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Suloinen karvanuppu :)
  Olisi kiva nähdä miten sen tarina jatkuu kukkana.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole? Tätä pitää käydä aina pyllistelemässä ja pällistelemässä. Taatusti laita kukistakin kuvia :)

   Poista
 2. Minä olen mökillä seurannut "mystisen" kasvin kasvua viime vuodesta asti. Ensin oli tiivis kasa pieniä lehtiä, jotka siirsin toiseen paikkaan viime syksynä. Tänä keväänä ne lehdet alkoivat kasvaa, osa erimuotoisina kuin toiset. Nyt kasvista pukkaa isoja, pitkiä, lamoavia oksia, joiden päässä on mielestäni koreatörmänkukkia. Vaaleanpunaisia. En muista sen värisiä kylväneeni, joskus laitoin musta-valkomixiä. Laitan joku päivä kuvan blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän monet kasvit kylväytyvät. Yleensä sieltä ei ilmesty mitään tosi kivaa, mutta joskus sieltä voi tulla koreatörmänkukka :D

   Poista
 3. Ruissalon kasvitietellisessä on välillä niitä paljon, todella kaunis kasvi

  VastaaPoista
 4. Aika herkkiä! Pitäisi pysähtyä useammin nauttimaan hetkestä, joka vilistää jo kohta ohi ja palaa vasta vuoden päästä, hetkeä jää helposti kaipaamaan, valokuva lohduttaa, mutta ei lämmitä kuten kasvin koskettelu ja ihailu kun se tuulen keinussa huojuu!

  VastaaPoista
 5. Onpas herttaisen näköinen! Ja erityisesti tykkään tuosta "ei tarvitse tukea" :)

  VastaaPoista
 6. Hih, ja ainakin minulla noita höyrähtämisiä sattuu tämän tästä, aina eri kasviin;)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig