tiistai 14. heinäkuuta 2015

KARKOITTAJAKASVIT

 Kurvasin viime viikon sadepäivällä K-Rautaan taimiostoksille. Meillä on siellä tili remonttihommia varten. Niitä meillä on ison talon kanssa riittänyt, kun lähes kaikki on uusittu. Tänä keväänä siellä on ravattu mökin ja parvekkeen tarvikkeiden osalta. Ja jokainen remonttia tehnyt tietää, että peräkärryn kanssa siellä saa silloin poiketa useammin. Ostokset on onneksi hoitanut aina isäni, joka on ollut pääseppänä remonteissa.


Ei niin vaikea arvata, että minun kurvaamiset liittyvät enemmän sinne taimiosaston puolelle. Onneksi on tila-auto. Se peräkärry olisi kyllä sillä taimimäärällä ollut enemmän paikallaan. Suurin osa kasveista päätyi parvekkeelle, mutta myös kasvimaa kaipasi täydennystä. Taimimyyjä muuten osasi kertoa, että kesäkukkien menekki on ollut erityisen suurta huonojen kelien takia. Kuka olisi arvannut?

Teen K-Raudan kanssa yhteistyötä oman työni puolesta. Ja näitä kuvia on kiva esitellä silloin myös blogin puolella.
 

Tämä ihana sitruunankeltainen samettikukkaerä oli juuri saapunut. Omista keltaisista esikasvatuksista onnistui vain kolme kappaletta. Tummanoranssi-keltaiset 'Bolerot' itivät hyvin. Tällaiset kerratut hörsöt puuttuivat kokonaan. Ja isolle kasvimaalle näitä uppoaa. Samettikukka on lyömätön karkoittajakasvi. Sen haju on niin paha, että ötökät jättävät myös vieruskasvit rauhaan.


Nyt näitä on pitkät rivit hyötykasvien seassa. Ja harmaalla kelillä kasvimaa on kieltämättä huomattavasti iloisempi katsella nyt.

Postaus tehty yhteistyössä K-Raudan kanssa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Minnuunn esikasvattamat samettikukkaset on vielä kovin pieniä,mutta kyllä niistä jo ilmeisesti ja onneks tarpeellinen haju saadaan. :) Kauheesti kaikkia jännää teillä sielä taas tapahtunu, kurkkimassa oon käynyt mutta en ole kerinnyt kommentoimaan. Täällä alkoi äsken paistamaan aurinko (jipii) joten ehkä täytyis rientää ulos pihatöihin. :D Kivaa viikonjatkoa teille sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä on nyt jotenkin tänä vuonna riehuttu viime kesänkin edestä, kun silloin ei ehtinyt. Nyt on aika korjata viime vuosien työn satoa. Alueet alkavat yhdistyä ja kokonaisuus on enemmän kuin osat yhteensä.

   Poista
 2. Meillä anoppi kasvatti tänäkin keväänä samettikukkia poikineen ja ne päätyivät myös kasvimaille karkottajiksi. Pieniä aurinkoja siellä täällä on kiva katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihania. Monta vuotta inhosin, mutta nyt niitä on aivan pakko saada eri väreissä. Erityisen must kasvimaalle! Ja ne tosiaan ovat kuin pikku aurinkoja :)

   Poista
 3. Minulla on nyt ensimmäistä kertaa samettikukkia kasvimaalla karkoittajina. Saas nähdä miten toimii, kauniita ainakin ovat.

  VastaaPoista
 4. Huonosta kesäkukkien myynnistä kuulin myös tutulta kukkakauppiaalta. Viileät kelit eivät ole innostaneet ostamaan kukkia. Minä kyllä olen hamstrannut, kun ovat olleet vielä alessa:)

  VastaaPoista
 5. Voi vindy, hyvä kun muistutit! Pitää hakea samettikukkia!

  VastaaPoista
 6. Minä kun ajattelin, että päinvastoin kesäkukat olisivat jääneet kauppoihin. Parissa käymässäni halpakaupassa ainakin kesäkukkia on vielä rullakot täynnä.
  Jokavuotiseen tapaan kasvatin Vanilla-samettikukkaa ja nyt se kukkii niin kasvihuoneessa kuin parissa kesäkukka-asetelmassa. Tavalliset, oranssit samettikukat sen sijaan itivät surkeasti.

  VastaaPoista
 7. Minäkään en muuten aiemmin juuri tykännyt sammareista, mutta nykyään niitä löytyy. Ne ovat kyllä helppoja ja pirteitä kavereita :)

  VastaaPoista
 8. Samettikukka on pelargonian lisäksi ainoa, jonka olen saanut siemenestä kasvattaen onnistumaan. Pitääkin siirtää osa kasvilavoihin, nyt on kaikki taimet vielä kurkkujen alla.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig