perjantai 24. heinäkuuta 2015

HÄIVÄHDYS PURPPURAA


Purppuran sävy on mieleeni puutarhassa. Sillä on rauhoittava ja dramaattinen vaikutus samaan aikaan. Kuin huomaamatta se tuo eloa muihin kasveihin varastamatta paikkaa valokeilassa.


Heleän sinisen ja purppuran yhdistäminen on ollut mielessä jo pitkään. Etelänmunkin hennot kukkavanat ovat juuri täydellinen pari purppurahappomarjalle.  Yhdistelmästä tuli suosikkini kertaheitolla.


Purppura uppoaa minuun kukkana, vartena ja lehtinä. Kaikki käy. Kunhan se on on riittävän hienovarainen. Parhaimmaillaan se on erilaisten muotojen yhdistelmänä. Erityisesti herkkä lehti tai kukinto massiivisemman kasvin parina sykähdyttää. Jaloangervojen kukinnot kietoutuvat hauskasti sormivaleangervojen lomaan.


Pihakäenkaalia on hauska yhdistää akileijoihin, mutta sopii se myös ruusunätkemän pariksikin.

Hortensiat ovat aloittamassa kukintaa. Purppuraheisiangervoja pihastani löytyy useita. Ne tuntuvat sopivat myös hortensioiden kanssa. Isokukkaisen Annabellen lomasta pilkistävät vihertävänpurppuraiset lehdet.


Miten on sinulla? Ihanuus, oudokki vai inhokki?

SHARE:

7 kommenttia

 1. Purppura on kaunis väri, minulla sitä on purppuratuomen, happomarja ja koristeomenapuun muodossa.

  VastaaPoista
 2. Purppura sopii hyvin puutarhaan, niin perennoina kuin puuvartisinakin. Minäkin istutin purppuraheiden hortensian viereen. Löysin keväällä myymälästä myös matalakasvuisia purppuraheisiä, muistaakseni lajike oli Little Devil, ostin niitäkin pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt tuota Little Deviliä katsella ohimennen, mutta ei ole tullut vastaan. Mulla on pelkkää Diaboloa.

   Poista
  2. Löysin tuon paikallisen Agrimarketin Multasormi- myymälästä :)
   Ostin silloin myös pari Diaboloa, ne sopivat hyvin tuonne aidanteeseen. Nämä matalat sijoitin muihin pensasryhmiin. Mukava kontrasti vihreälle :)

   Poista
 3. Ooh, tykkään purppurasta. Löytyy omastakin puutarhasta, on japaninverivaahteraa, purppuralehtistä keijunkukkaa {yhdistettynä limeen}, on niitä purppuraisia apiloita ja ehkä suklaakosmosmoskin menee tuohon värimaailmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puna-apila ( siis pihakäenkaali) on mun ehdoton suosikki vaikka se onkin aika raju vaeltamaan. Japaninverivaahtera on ehdottomasti vielä saatava!

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig