tiistai 19. kesäkuuta 2018

Kaunis keittiöpuutarha


Kaunis keittiöpuutarha on ilahduttanut erityisesti tänä kesänä, kun kasvu on ollut poikkeuksellisen niukkaa ja kituliasta kastelusta huolimatta. Kun puitteet ovat kunnossa, ei sentin mittaiset porkkanat sureta niin paljon. Potager kun on aina valmis. Muulloinkin kuin sadonkorjuun aikaan. Rakenteet tuovat valtavasti ilmettä. Niiden lisäksi monivuotiset marjapensaat, lipstikka ja maa-artisokka antavat nopeasti vihreän ilmeen, vaikka muu sato kasvaisikin hitaasti.


Tällaista lavatarhaa ei tehdä vain kauneuden vuoksi. Keittiöpuutarha on supehelppohoitoinen ja käytännöllinen. Rikkoja ei ole nimeksikään ja niiden poisto jo pikkutaimivaiheessa on helppoa. Rakenteet tuovat kovasti kaivattua suojaa, ja satoa tulee aikaisemmin. Lavoihin on helppo lisätä tuet hallaharsoja varten. Tuet ovat loistavia myös köynnöksiä ja tukea tarvitsevia satokasveja varten. Sain tänä kesänä vanhemmiltani juuri keittiöpuutarhaan sopivan ruukutuspöydän. Olen kaivannut tällaista koko ajan. Sinkitty työtaso on riittävän suuri ja säilytystilaakin löytyy. Turkoosi lipasto on aikoinaan ollut keittiössä. Väri on kuin karkki! 


En ole tällaiseen kesään törmännyt ikinä. Nyt on korostunut lavatarhan ainoa miinuspuoli. Normaalistikin vettä enemmän kaipaava keittiöpuutarha on ollut kuiva kuin autiomaa. Multapinta vain pölisee, kun sitä alkaa kastelemaan. Tuntuu, että vettä saa lorotella ikuisuuden ennen kuin kosteus riittää pintaa syvemmälle. Onneksi eilinen toi kovasti kaivatun muutoksen tilanteeseen. Sadetta tuli koko alkukesän edestä. 


Salaattia ja retiisiä kummempaa en ole vielä keittiöpuutarhasta tänä vuonna saanut. Keittiöpuutarhan kupeessa olevassa kasvihuoneessa voidaan sitäkin pulleammin. Tomaattisato on jo osittain raakilevaiheessa. Kesä on onnistunut hämmentämään kaikin puolin. 


Kuka teistä on jo innostunut rakentamaan oman potagerin? Voin lämpimästi suositella niille, jotka sellaista vielä harkitsevat.

Sateista loppuviikkoa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Nice Blog!!!

  http://www.topindigixpert.com/

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun bongasin blogisi. Juuri muutettu omaan kotiin ja maasta puskee jos mitäkin kasvia. Heti jo bongasin yhdelle nimen!
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Nice pictures from å beatuiful garden :)

  VastaaPoista
 4. Whispering Shouts will never sell or give your email or private information to anyone. We collect only the necessary amount of information for payments and to track the amount of rake your account generates using the statistics provided to us by each poker site.
  pokerbaazi poker promotional code.

  VastaaPoista
 5. Ihan pikkuruisen tein tänä keväänä:)

  VastaaPoista
 6. Potager olisi ihana, jos vaan olisi tilaa sellaiselle. Pienen pihamme niukan tilan käytän kuitenkin mieluummin suurimmaksi osin kukille. On mulla yksi perunalaatikko, jossa kasvaa rivi porkkanaa ja toinen retiisiä, mutta se ei taida mennä ihan potagerista..

  VastaaPoista
 7. Minulla on jo kolmatta kesää. Joka vuosi se on laajentunut. Tänä vuonna yhdellä laatikolla ja pienellä laatoituksella. Lisää tekisi vielä mieleni laittaa... Hoidon helppous niin kuin sanoit, motivoi minuakin.

  VastaaPoista
 8. Onpas todella hienon näköinen tuo puutarha ja pidän noista metallijutuista joiden ympärille kasvit voivat kasvaa kivasti. Kiva myös tuo turkoosi sinkitty työtaso, mulla on myös tuollainen samantyylinen meidän pihalla, minkä päällä on helppo tehdä kaikkia pieniä askareita. Pitääpä vähän ottaa inspiraatiota tosiaan noista kukkatelineistä, jos saisin itsekin jostain vanhoista metallijutuista muokkailtua jotain edes lähelle hienon näköistä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig