lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kukkaisa Amsterdam

Amsterdam on ihana sekoitus kukkia, kanaaleja ja vohveleita. Paikka jossa jokaisen puutarhaharrastajan tulisi käydä edes viikonlopun verran. Neljän päivän aikuisten loman aikana on ehtinyt nähdä nähtävyyksiä, ihastella kadunvarsia ja istua riittävästi kahvilla. 


Erittäin ilahduttavaa on puutarha, joka on täällä kaikkialla läsnä. Se tulee ikäänkuin kaupan päälle kaikissa kohteissa. Rijks-museon suuri muotopuutarha kiinnosti vähintään yhtä paljon kuin Van Gogh ja Rembrandt. 


Nautin itse eniten rauhallisesta tahdista ja paikkojen ja ihmisten ihmettelystä. Siippa on ollut perin kärsivällinen, kun olen ihastellut 26. viikunapuuta tien varrella. Talon seiniä peittävät vihreät köynnökset ja isot köynnösruusut ovat upeita. Voi kun meilläkin olisi näin vihreää!


Itselläni tahtoo suuntavaisto pettää täällä alituiseen. Kanaalit, sillat ja tiilitalot vain vilisevät silmissä. Huonosti merkityt turistikartat eivät helpota asiaa. Kun pienelle poukkoilulle varaa aikaa, on Amsterdamissa helppo kulkea. Raitiovaunun 48 tunnin kortti on edullinen. Sillä suhaa niin kasvitieteelliseen puutarhaan kuin eri museoihin. Shoppailijan kannattaa suunnata '9 straatjes'-alueelle, jonka yhdeksän pientä katua muodostaa kaupungin hauskimman ja rennoimman paikan. Tunnelma muuttuu ydinkeskustan sykkivästä tahdista leppoisaksi. Myös kahvilat ovat toinen toistaan ihanampia. 


Tärkein kohde on Munt eli kukkatori. Leikkojen lisäksi siellä myydään erityisesti kukkasipuleita ja juurakoita. Myös viherkasveja on jonkin verran. Tarjonta on monessa kojussa sama. Hintatietoiten kahlaa ensin koko alueen läpi ja ostaa vasta sitten. Tarvitseeko edes sanoa, että laukku on pakattu lähes pelkästään kukkasipuleilla?


Hotellimme Apollo sijaitsi noin 1,2 kilsan päässä ydinkeskustasta. Puitteet ja erityisesti aamiainen olivat niin hyvät, että etäisyys ei haitannut. Raitiovaunuja kulki parin minuutin välein. Välimatkaa ei oikeastaan edes huomannut. Viimeisessä kuvassa hotellin käytävän dekoorauksia. Voisin ottaa matkamuistoksi kaiken tästä. Leppoisaa sunnuntaita!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Onpa ihanan näköistä! Amsterdam ja Alankomaat yleensä ovat omalla haavelistalla, olen viimeksi käynyt siellä yli 20 v sitten. Ehkä olisi jo aika uudelle visiitille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viihtynyt tosi hyvin! Onneksi nähtävää on paljon, vaikka tulppaanien primetime on mennytkin jo ohi.

   Poista
 2. Entäs Keukenhoff? Ehdittekö sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisimme ehtineet, mutta nyt tulppaanien aika on jo ohi. Ehkä enemmän harmitti kuitenkin avoimet puutarhat-tapahtuma, joka olisi ollut viikon päästä vierailustamme. Onneksi nähtävää riittää yllin kyllin silti.

   Poista
 3. Oi, miten ihanan näköistä!
  Itse en ole käynyt Amsterdamissa, kuin ohikulkumatkalla lentokentällä. Haaveissa se on ollut kauan ja tämä postaus ei suinkaan haudannut haaveita.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig