tiistai 5. kesäkuuta 2018

Siitä se ajatus sitten lähti...

Ei jumankekka... sieltä se halla nyt kuitenkin saapui. Tässä sitä ollaan vietetty hellekesää jo vaikka kuinka kauan, ja sääherra päätti muistuttaa lähestyvästä juhannuksesta. Säätiedotusta seurasi ryntäys autotalliin harsoja etsimään. Ensin paketoin hyvän tovin keittiöpuutarhaa. Hyvä se toki on nostaa kesäkukat kasvihuoneeseen. Ja sitten vielä tuo kaalipenkki kasvarin takaa. Ja onhan nuo daaliatkin tosi arkoja. 


Daaliat tosiaan. Niitä on toinen iso penkillinen keskellä pihaa. No kun näin pitkälle pitkälle pääsin ja kellokin oli vasta yhdeksän illalla, annoin periksi hulluudelle ja paketoin lähes koko 15 metriä pitkän parvekkeen. Hätyytin ensin siipan nostamaan ruukkuja seinän viereen, koska onhan siinä lämpimämpi. Muistinko jo mainita, että myös kastelin penkit, koska kosteus lämmittää.


Oon n-i-i-n naatti.

Helle, toivotan sinut tervetulleeksi takaisin. Viivy niin pitkään kuin haluat.

Ihanaa keskiviikkoa!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Säät ovat kyllä tosi oikulliset. Meillä nyt ei ole pelkoa enää hallanvaarasta mutta ei noi rajumyrskytkään tee kivaa sadolle,kukille jne. Itsekin suosin kastelua keinona hallaa vastaan,ja se onkin hyvä keino meillä siis aikasin keväällä tämä toimenpide, aloitan puutarhahommat jo niin aikaiseen, harsot käytössä myöskin. Toivotaan että pian taas siellä kukoistaa ja lämpöä riittää! Mukavaa keskiviikkoa sinulle myös.

  VastaaPoista
 2. Juup, ei täälläkään muu auttanut kuin harsot esiin ja juuttikankaat kehiin. Viikonloppuna sain aseteltua harsot maahan vaikka tuulenmyräkässä hommasta meinasi kehkeytyä ihan hullut harsotanssit. Mutta sain kuin sainkin harsot maahan ja terassiruukut sisälle ihan "hyvän sään" aikaan. :-)) ~Katja

  VastaaPoista
 3. Samaa paketointihommaa ja taimien kantamista täällä harrastettiin eilen ehtoolla, onneksi ei pakkanen tullut, olipa sentään 5,4 astetta plussan puolella, jäätävää silti! Tänään tuon kaupasta lisää harsoja, isompia vielä :D.

  VastaaPoista
 4. En oo peitellyt mitään:( ei ehdi ei jaksa... Tää kylmyys on syvältä! Vielä näyttää kaikki olevan hengissä kuitenkin:)

  VastaaPoista
 5. Se ”hellekesä” loi meille ehkä sittenkin väärän mielikuvan Suomem kesästä.
  Se halla kuuluu ilmeisesti kesän alkuun ja Kustaan päivä 6.6 oli vanhan kansan perunan istutus päivä ja kesäkuun kymmenes oli se raja jonka jälkeen ulos istutettiin kesäkukat. Eiköhän monet seurakunnat pidä tätä päivää rajapyykkinä ja sen jälkeen haudoille istutetaan vasta kesäkukat.
  Minäkin eilen illalla peittelin kesäkukkiani, tosin ei niitä ollut kovinkaan monta. Toivottavasti hallat ovat ohi tältä kesältä, tosin usein niitä hallaöitä on muutama peräkkäin ja se viimeinen on pahin.
  Minä olen pikkuisen taikauskoon päin! 👎

  VastaaPoista
 6. Itse elän edelleen toivossa, että heinäkuussa on helteet!Kesäkuussa, kun koulut loppuvat, tulee aina viileä ja tuulinen jakso. Ei voi olla enää huonoa kesää, kun viime kesä oli niin surkea! Sadetta saisi tulla äkkiä ja kunnolla! ☔ Kerrankin iloitsen sateesta!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig