perjantai 22. kesäkuuta 2018

Kesäinen jäätelökakku

Tähän superhelppoon jäätelökakkuun tarvitset vain 4 ainesosaa ( ja ison läjän syötäviä kukkia). Kakku on niin helppo, että se on lähes pakko tehdä juhannukseksi. Hyvällä lykyllä ei tarvitse edes lähteä kauppaan. Meillä tätä syötiin jälkkäriksi juhannusaattona. 


Tarvitset:
70g voita
250g digestivekeksejä (muutkin sopivat)
9,5 dl vanijlajäätelöä 
3-4 dl mansikoita

n.20cm irtovuoka

Käytän kakussa useinmiten Oatlyn maidotonta vaniljajäätelöä, mutta eilen testattiin Ainon vanilja+valkosuklaa, joka sopi mansikan kanssa täydellisesti.

Ohje:
Ota jäätelö huoneenlämpöön. Pehmenneenä massaa on helpompi työstää.
Hienonna dikgestivekeksit ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sipaise pyöreän irtovuoan pintaan voita niin kakku irtoaa helpommin.

Laita mansikat blenderiin ja sekoita ne sileäksi. Pienet sattumat eivät haittaa. Lisää jäätelöä ruokalusikallinen kerrallaan blenderiin. Lopputulos on tasainen mansikkajäätelö. 

Painele digestivekeksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lado päälle jäätelömassa. Laita pakastimeen vähintään tunniksi. Ota kakku esille noin 15 minuttia ennen tarjoilua. Mansikan maku tulee voimakkaammin esiin, kun kakku hieman sulaa. 


Pääsin kukkakakkujen makuun oikein tosissani viime kesänä, kun teimme Marian kanssa Juhlapuutarha-kirjaa. Päätin jo silloin, että jatkossa teen joka kesä vähintään yhden kukkakakun ainakin omaksi ilokseni. Niin ihania ja helppoja ne ovat. Voiko kakku enää tämän kesäisempi olla?


Suosittelen lämpimästi syötäviä kukkia kakunkoristeeksi. Itse kerään niitä puutarhasta ja luonnosta. Huuhtelen kukat varovasti ja laitan talouspaperin päälle kuivumaan. Asettelu on helppoa ja hauskaa. Yllättävin syötävä on mielestäni verenpisara. Muita suosikkeja ovat ruusut, päivänkakkarat, apilat, krassit, samettikukat ja orvokit. 


Toivotaan, että aurinko pilkistää edes hieman juhannuksena. Ihanaa mittumaaria kaikille!

SHARE:

9 kommenttia

  1. Näyttää herkulliselta!
    Ihanaa juhannuspäivää! 💐

    VastaaPoista
  2. Tuo on raikkaan näköinen kakku ja sopii kesällä (lämpimällä säällä) syötäväksi.Hyvää Juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Tosi ihanan näköinen!

    Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Ser verkligen gott ut! Tack för tipset...
    Kram från Titti

    VastaaPoista
  5. Kesken Juhannuksen vieton kysyn, kun sinullakin on tuo keittiöpuutarha. Ryöppäätkö itse kasvattamat pinaatit ennen käyttöä? Smoothie, letut...

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköinen jäätelökakku kauniilla koristelulla.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kakku ja varmasti herkkua!

    VastaaPoista
  8. Ihanannäköinen kakku! Noista keksipohjista en oikein välitä, mutta vanilja-valkosuklaajäätelö mansikoilla kuulostaa oikein herkulta! Tosi kaunis koristelu. Enpä tiennytkään, että verenpisara on syötävä. Pitänee ostaa ihan jo pelkästään makutestin takia verenpisaroita.. :)

    VastaaPoista
  9. Noh on kyllä todella helppo, siitä tuskin jää kiinni kakun tekeminen. Ja nuo kukat ovat hurmaavia koristeina.
    Miksiköhän mä en muistanut koristella kukin juhannuskakkua... :o

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig